СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  
СПЕЦИФИЧНОСТИ БУЏЕТСКИХ КОРИСНИКА
 

Култура

„Кад оцењујем неко уметничко дело, однесем га и ставим поред нечега што је Бог створио, поред дрвета или цвета. Ако је у питању несклад, значи да то није уметност.”
- Марк Шагал

Завршена јавна расправа о изменама Закона о култури

05. 12. 2014.

Министарство културе и информисања Владе Републике Србије саопштило је данас да су јучерашњом дебатом у Народној библиотеци у Београду завршене све јавне расправе о Нацрту закона о изменама и допунама Закона о култури.
 


Министарство је упутило позив свим заинтересованима који до сада нису искористили могућност да активно учествују у креирању тог документа да своје предлоге и мишљења упуте путем имејла predrag.blagojevic@kultura.gov.rs или редовном поштом, најкасније до 15. децембра ове године.

Сврха институције јавне расправе јесте да се разменом мишљења и предлога представника државних органа, установа културе и разних удружења, као и уметника и заинтересованих грађана, дође до оптимизације регулисања јавног интереса у сфери културе.

Досадашња пракса у свету и код нас показала је да су јавне расправе један од важних фактора у развоју демократичности и транпарентности приликом доношења нових законских решења.

Министарство је изразило захвалност свима који су током ових дебата дали конструктивне предлоге и указали на неке недоумице у законском тексту, чиме су пружили велики допринос у изради коначне верзије закона.

По окончању јавне расправе, Министарство ће сачинити верзију поменутог нацрта коју ће упутити надлежним министарствима на мишљење, као и Европској комисији у циљу усклађивања са европском регулативом.

Након тога, поменуто законско решење биће достављено Влади на усвајање и потом упућено у даљу скупштинску процедуру, наводи се у саопштењу.

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42