СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  
СПЕЦИФИЧНОСТИ БУЏЕТСКИХ КОРИСНИКА
 

Јавна предузећа

„Ко иде исправним путем, лако ће добити следбенике, јер добро је у свим људима само му треба дати подстрека.”

Подршка Светске банке у завршетку реструктурирања предузећа

01.10.2014.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин разговарао је са делегацијом Светске банке, коју су предводили шеф канцеларије те банке у Србији Тони Верхеијен и директор Глобалне праксе за трговину и конкурентност (GTCDR) Сесил Фруман. Представници Светске банке изразили су задовољство током реформи које се спроводе у Србији, као и спремност да подрже завршетак процеса реструктурирања предузећа кроз спровођење програма решавања вишкова запослених и редизајнирање посебних мера за ову категорију лица.
 


Вулин је истакао да политика Владе Србије није ново задуживање, осим ако то није неопходно, и поновио да нема простора за даља кредитна задуживања, али да Србија жели сарадњу са Светском банком, посебно у делу експертске подршке која може бити пружена нашој земљи.

У разговору је закључено да је потребно подржати рад на изменама законодавства у области запошљавања, укључујући и социјално предузетништво.

Такође, истакнуто је да посебну пажњу треба посветити редизајну програма за младе и мерама које подстичу активацију свих незапослених лица, а посебно корисника социјалних давања.

На састанку је потврђена спремност за наставак сарадње ресорног министарства и Светске банке и у наредном периоду, и то у свим областима из његове надлежности, пре свега кроз експертску помоћ.

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42