Специфичности буџетских корисника
 

Омладина и спорт

„Кад су заједно љубав према послу и умеће, очекујте генијално дело.”
18.03.2021.

Одржана 14. седница Савета за младе – Са младима, за младе

На 14. седници Савета за младе, која је одржана прошле седмице, чланови Савета разматрали су најважније активности и постигнуте резултате у области омладине током 2020. године. На седници су такође представљене и активности које се планирају у овој области у наредном периоду.

Кроз рад Савета за младе успостављен је механизам за активно учешће младих у свим сегментима процеса доношења одлука.

Циљ Владе Републике Србије је да осигура побољшање квалитета живота и унапреди положај младих на свим нивоима.

________________________________________________
13.01.2021.

Јавни позив за предлоге пројеката у области омладинског сектора

Секретаријат за спорт и омладину Града Београда упутио је позив престоничким удружењима и установама за младе да поднесу своје предлоге пројеката од јавног интереса у области омладинског сектора у Београду који ће се суфинансирати и реализовати у 2021. години у сарадњи са Градском управом. План је да се у периоду од 15. марта до 31. децембра 2021. сваког месеца одобрени пројекти спроведу у дело, а као једна од главних ставки која се наводи у позиву је да сви садржаји морају бити бесплатни. Рок за подношење предлога је 18. јануар 2021. године.

Детаљније о условима и потребној документацији прочитајте овде.

________________________________________________
30.12.2020.

Одржан Годишњи догађај Регионалне канцеларије за сарадњу младих

Годишњи догађај Регионалне канцеларије за сарадњу младих ове године је одржан у „онлајн” формату. Тим поводом сумирани су овогодишњи резултати, достигнућа и непрекидно улагање у сарадњу међу младима у региону.
Регионална канцеларија за сарадњу младих представља социјалну спону и пружа могућност младима да кроз партнерску сарадњу размењују своја искуства и знања и унапређују вештине.

________________________________________________
23.12.2020.

Фонд за младе таленте доделио 348 стипендија за студије у иностранству

На седници Фонда за младе таленте донета је Одлука о усвајању Листе добитника стипендије по Конкурсу за стипендирање најбољих студената студија другог и трећег степена на универзитетима земаља чланица Европске уније и Европске асоцијације за слободну трговину (EFTA) и на водећим светским универзитетима за школску 2020/21. годину.

На овогодишњи конкурс Фонда, који је трајао од 5. октобра до 2. новембра 2020. године, пријавило се 382 кандидата, а 348 кандидата се налази на Листи добитника стипендије.

Обавештење о износу стипендије по наведеном конкурсу и о терминима за потписивање Уговора о стипендирању по Конкурсу са добитницима стипендије биће послато на адресе електронске поште добитника стипендије.

Листу добитника стипендије можете преузети овде.

________________________________________________
18.12.2020.

Фонд за младе таленте награђује најуспешније средњошколце

На 97. писаној седници Фонда за младе таленте Републике Србије усвојена је Листа добитника награда на Конкурсу за доделу награда ученицима средњих школа за постигнуте успехе на признатим такмичењима у земљи и иностранству у току календарске 2019. године.

На Конкурс се пријавило укупно 1.668 ученика средњих школа, а 1.530 кандидата ће добити награду Фонда за успех постигнут на домаћим или међународним такмичењима.

На седници је, такође, донета Одлука о усвајању висине износа новчаних награда на наведеном Конкурсу, по којој ће ученици добити награде у износу до 200.000 динара, у зависности од ранга, односно нивоа такмичења.

Листу добитника награда по Конкурсу можете преузети овде.

Обавештење о утврђеним износима награда у односу на ниво/ранг такмичења и освојено место по Конкурсу можете преузети овде.

________________________________________________

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42