Специфичности буџетских корисника
 

Омладина и спорт

„Кад су заједно љубав према послу и умеће, очекујте генијално дело.”
09.05.2022.

Министарство омладине и спорта потписало уговоре са локалним самоуправама

Министарство омладине и спорта потписало је уговоре са представницима локалних самоуправа о реализацији пројеката у оквиру јавних конкурса за подршку јединицама локалних самоуправа за програме, односно пројекте у области спорта кроз изградњу, опремање и одржавање спортских објеката, као и за програме, односно пројекте у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу.
Изградњом нових и реконструкцијом постојећих спортских објеката, као и подршком младима у тежњи да свакодневно напредују граде се темељи за нове генерације које ће за најбоље примере имати људе из свог најближег окружења.

________________________________________________
28.04.2022.

Потписани уговори о реализацији пројеката за младе

Министарство омлaдине и спорта и омладинска удружења потписали су уговоре о реализацији 82 пројекта која су усмерена ка остваривању циљева Националне стратегије за младе, за стимулисање различитих облика запошљавања, самозапошљавања и предузетништва младих и за развој и спровођење омладинске политике.
Укупно опредељена финансијска средства за различите видове подршке младима од стране Министарства омладине и спорта, од стипендирања до реализације пројеката и ове године су увећана и износе 1.239.144.000 динара.

________________________________________________
12.04.2022.

Потписан Споразум о пословној сарадњи у области спорта са Привредном комором Србије

Министарство омладине и спорта и Привредна комора Србије потписали су Споразум о пословној сарадњи у области спорта.
Потписивањем овог Споразума наставља се и проширује сарадња са Привредном комором Србије и у области спорта. Циљ је да кроз заједничке активности промовишемо српски спорт и привреду, како у земљи тако и у иностранству, као и да се омогући да ова два система још више сарађају. Велики је дијапазон могућности сарадње, од заједничког наступа на великим међународним манифестацијама, до заједничког организовања стручних скупова и манифестација. На овај начин ствара се спона између спорта и привреде са намером да се кроз будуће пројекте настави са даљим развојем ова два система у Републици Србији.

________________________________________________
07.04.2022.

Објављен Јавни конкурс за финансирање и суфинансирање програма и пројеката у областима омладинског сектора који су одобрени од стране Европске комисије кроз Еразмус + програм ЕУ и програме прекограничне сарадње

Министарство омладине и спорта расписало је Jавни конкурс за финансирање и суфинансирање програма и пројеката у областима омладинског сектора који су одобрени од стране Eвропске комисије кроз Eразмус+ програм ЕУ и програме прекограничне сарадње.
Право учешћа на конкурсу имају удружења младих, удружења за младе и њихови савези који су регистровани на територији Републике Србије.
Рок за достављање предлога програма и пројеката је 15 дана од дана објављивања конкурса, односно до 21. априла 2022. године.

________________________________________________
01.02.2022.

Потписан Споразум о сарадњи између Србије и Француске који доноси велику подршку најуспешнијим студентима

Министарство омладине и спорта, амбасадор Републике Француске у Србији и Француски институт у Србији потписали су Споразум о сарадњи који предвиђа да сваки добитник стипендије „Доситеја” Фонда за младе таленте Републике Србије који мастер или докторске студије наставља у Француској, добије и додатну стипендију Владе Републике Француске.
Заједнички циљ је да се најуспешнији студенти упознају са француском културом, стекну пријатеље, надограде своја знања. Повезивање младих из двеју земаља гаранција је јачања традиционално добрих билатералних односа и у будућности.
Стипендија Владе Републике Француске обезбеђује и покрива трошкове студентског социјалног осигурања у Републици Француској и обезбеђује студенту статус „стипендисте француске Владе” који обухвата извесне погодности током студија. Споразум о сарадњи ступа на снагу даном потписивања и важиће четири узастопне академске године, почев од академске 2021/22. године.

________________________________________________

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42