СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  
Специфичности буџетских корисника
 

Државни органи и организацијe

„Када кажемо да се с нечим слажемо у принципу, то онда значи да нам не пада на памет да ту идеју спроведемо у пракси”
- Бизмарк
18.03.2019.

Нове еУслуге МДУЛС у оквиру Контакт центра за јавну управу

Министарство државне управе и локалне самоуправе уз подршку Канцеларије за информационе технологије и електронску управу успоставило је нове еУслуге на Порталу еУправа у оквиру апликације CRM (Customer Relationship Management), намењене свим кандидатима за полагање државног стручног испита и посебног стручног испита за матичара.
Контакт форма обезбеђује једноставан, приступачан и ефикасан начин да се државни службеници и запослени у јединицама локалне самоуправе, али и запослени код других ималаца јавних овлашћења, постављањем питања и добијањем релевантних одговора информишу о начину и условима за полагање ових испита.
Контакт форма доступна je на линку: https://www.ite.gov.rs/tekst/1836/kontakt-centar-za-javnu-upravu-g2g.php.
Са овог линка кандидатима је омогућено и приступање web страници Министарства државне управе и локалне самоуправе на којој су будућим кандидатима за полагање државног стручног испита и посебног стручног испита за матичара доступне опште информације о испитима и нова издања приручника за припрему полагања ових испита.

________________________________________________
13.03.2019.

Недеља партнерства за отворену управу

Светска иницијатива Партнерствo за отворену управу, у чијем спровођењу Министарство државне управе и локалне самоуправе има координациону улогу у испуњавању обавеза Републике Србије, треба да допринесе већој транспарентности и отворености рада јавне управе, пружању бољих услуга и стицању већег поверења грађана у државне институције. Општина Лапово је у сусрет Недељи Партнерства за отворену управу (https://www.opengovweek.org/) започела израду Акционог плана за већу отвореност рада локалне самоуправе.
У петак, 15. марта одржаће се конференција на ову тему, након чега ће се кренути са директним радом са представницима општина и градова.

________________________________________________
12.03.2019.

Стручним усавршавањем до неопходних компетенција државних службеника

На предлог Министарства државне управе и локалне самоуправе Влада Републике Србије је усвојила Уредбу о стручном усавршавању путем стажирања са циљем обезбеђења свих предуслова за стручно усавршавање државних службеника.
Овом уредбом уређују се питања од значаја за стручно усавршавање државних службеника стажирањем у домаћим и у међународним институцијама, организацијама и телима.
Стручно усавршавање стажирањем утврђује се у програмима обуке које доносе надлежни државни органи за календарску годину, а који су посебно прилагођени потреби стицања знања, вештина и способности, као и практичних компетенција државних службеника у специфичним областима.

________________________________________________
08.03.2019.

Партнерство за отворену управу– Отвореност у служби поверења

Током Недеље Партнерства за отворену управу која се одржава од 11-17. марта 2019. у циљу промовисања отворености управе, подстицања инклузије и унапређења управљања кроз сарадњу између влада и грађана биће одржано више догађаја посвећених укључивању локалних самоуправа у ову иницијативу.
Као завршни догађај Министарство државне управе и локалне самоуправе, у сарадњи са Мисијом ОЕБС у Србији, организује Конференцију „Партнерство за отворену управу – отвореност у служби поверења”, која ће се одржати у петак, 15. марта 2019.
Сврха Конференције јесте промовисање иницијативе Партнерство за отворену управу у циљу укључивања јединица локалне самоуправе, представљање Акционог плана на републичком нивоу, модела акционог плана за локални ниво, као и активности различитих државних институција, локалних самоуправа, цивилног друштва, ИТ и пословне заједнице у циљу унапређења транспарентности, учешћа јавности, јавне одговорности и коришћења нових технологија као инструмента за унапређење ових вредности.

________________________________________________
07.03.2019.

Влада Србије усвојила сет уредби о иновационом предузетништву

Влада Србије усвојила сет уредби о иновационом предузетништву.
Применом Уредбе о утврђивању Програма подршке отварању регионалних иновационих стартап центара за 2019. годину биће унапређен иновациони екосистем у Србији кроз подршку отварања регионалних иновационих стартап центара. Крајњи циљ је да обезбеђивање потребних услова и једнаке шансе за реализацију и развој иновативних предузетничких идеја.
Средства ће моћи да користе организације и јединице локалне самоуправе, које треба да омогуће да се по реализацији одобреног пројекта постигне самоодрживост регионалног иновационог стартап центра, у којем би млади предузетници имали стручну, менторску, правну, саветодавну и логистичку подршку да покрену и воде бизнис, што ће бити значајан генератор отварања нових радних места у локалном окружењу.
За ове намене обезбеђено је 220.000.000 динара из буџета.

Уредбом о утврђивању Програма за промоцију и популаризацију иновација и иновационог предузетништва за 2019. годину предвиђено је да се оствари континуирани допринос развоју одрживе предузетничке културе, раст конкурентности Србије и изградња економије засноване на иновацијама и знању.

Усвојена је и Уредба о утврђивању Програма подршке развоју и промоцији женског иновационог предузетништва за 2019. годину са циљем повећања свести о важности женског предузетништва, обезбеђивања боље информисаности о мерама које извршна власт спроводи на том пољу и остварења значајније улоге жена предузетница на тржишту рада. Влада Србије за ове намене издвојила је 100.000.000 динара из државне касе.

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42