СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  
Специфичности буџетских корисника
 

Локална самоуправа

„Где недостаје људи, треба да сами будемо људи.”
- немачка

Спровођење друге фазе пројекта „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи”

13. 03. 2019.

Спровођење друге фазе пројекта „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи”, који финансира Европска унија и Савет Европе, истакнуто је да je наставак подршке у управљању људским ресурсима на локалу важан за ствaрање подстицајног окружења за запослене и додатну мотивацију.
Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи – фаза 2 је наставак истоименог пројекта кроз који су градови и општине у Србији добиле значајну подршку у успостављању функције управљања људским ресурсима и стручног усавршавања локалних службеника.
Пројекат се реализује у сарадњи са Канцеларијом Савета Европе у Београду, Министарством државне управе и локалне самоуправе и Сталном конференцијом градова и општина.

________________________________________________

Конкурс за Пакете подршке јединицама локалне самоуправе у области управљања имовином

13. 03. 2019.

Расписан је конкурс за Пакете подршке у области управљања имовином у оквиру програма Exchange 5, који финансира Европска унија из средстава ИПА 2014. Конкурс спроводи Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са Министарством финансија, Сектором за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније и Сталном конференцијом градова и општина (СКГО) као имплементационим партнером.
Пакети подршке јединицама локалне самоуправе су скуп активности прилагођен локалним потребама, а креирани су тако да помогну у решавању конкретних проблема у области управљања имовином. Након реализације ових пакета, а на основу остварених резултата и стечених искустава, исти треба да постану стандард или смернице за даље пружање помоћи другим јединицама локалне самоуправе у Србији у овој области.
Реализација активности у оквиру Пакета подршке предвиђена је за период од маја 2019. године до априла 2020. године.
Рок за конкурисање по овом позиву је 05. април 2019. године.
Преузмите конкурсну документацију

________________________________________________

Мањински језици да буду видљивији и прихваћенији у друштву

12. 03. 2019.

Новине које се односе на службену употребу мањинских језика и писма у локалним самоуправама представљене су на округлом столу у Сомбору у организацији Канцеларије Савета Европе у Београду и Града Сомбора. На првом од пет планираних округлих столова истакнута је потреба да мањински језици постану видљивији и прихваћенији у друштву.
Сарадња грађана, националних савета, националних мањина и јединица локалне самоуправе назначена је као кључна за спровођење закона.

________________________________________________

Додељене награде градовима и општинама за добро управљање

22. 02. 2019.

Министарство државне управе и локалне самоуправе и Стална конференција градова и општина су, у оквиру пројекта Унапређење доброг управљања на локалном нивоу, доделили награде градовима и општинама за најбољу праксу у примени принципа добре управе.
Награде су додељене у 4 категорије: Ефикасност и делотворност, Транспарентност и јавност у раду, Одговорност и владавина права, Равноправност и одсуство дискриминације. Победници су добили награду од 3.000 УСД (Нови Пазар, Рума, Власотинце, ГО Врачар), а додељена су и посебна признања (Инђија,Ужице, Пирот, Велико Градиште, Нова Варош, Панчево, Бечеј, Рашка).

________________________________________________

Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи

22. 02. 2019.

Стална конференција градова и општина и Савет Европе потписали су Уговор о реализацији пројекта „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи – II фаза“. Овај пројекат финансирају Европска унија и Савет Европе, а спроводе СКГО и Канцеларија Савета Европе у Београду у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе.
Претходна фаза пројекта пружила је изузетну подршку успостављању службеничког система на локалном нивоу кроз обуке и кроз одрађених 35 модела аката за ефикаснију и квалитетнију примену савремених принципа управљања људским ресурсима у локалној самоуправи.
У другој фази пројекта предвиђено је пружање неопходне подршке општинама и градовима у даљем унапређењу људских ресурса, док ће планиране активности значајно допринети подизању капацитета локалних самоуправа за пружање квалитетних услуга грађанима.

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42