Специфичности буџетских корисника
 

Социјална заштита

„Не дозволи језику да грми, ако ти снага шапуће.”
- Сенека
06.03.2023.

Министар одржао састанак са директорима центара за социјални рад

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања одржао је други по реду састанак са директорима свих центара за социјални рад у Србији, како би на заједнички начин дефинисали планове и приоритете у раду ових институција у наредном периоду.
Указано је на потребу да сви центри за социјални рад посебну пажњу посвете ефикасном коришћењу новог оперативног система СОЗИС, чија је примена отпочела крајем прошле године. Овај систем доприноси бржем и једноставнијем раду запослених и унапређује квалитет услуга социјалне заштите, јер омогућава дигитализацију процеса.
Надлежно Министарство пружиће подршку центрима у смислу обезбеђивања потребне опреме и капацитета и организовати додатне обуке за запослене.

________________________________________________
03.03.2023.

Данас се одржава завршна Конференција „Услуге социјалне заштите за осетљиве групе“

Завршна Конференција „Услуге социјалне заштите за осетљиве групе“, у оквиру пројекта Немачко-српске развојне сарадње, биће одржана данас, 3. марта 2023. године у 11 часова, у хотелу „Метеропол“ у Београду.
Пројекат, који је у претходних пет година спровођен у сарадњи са Немачком организацијом за међународну сарадњу (ГИЗ), имао је за циљ унапређење пружања услуга социјалне заштите на националном и локалном нивоу Републици Србији.

________________________________________________
07.02.2023.

Обележена 147. годишњице Црвеног крста

Поводом обележавања 147. годишњице Црвеног крста Министартсво за рад, запошљавање, борачка и социјална питања истакло је да је за подршку програмима Црвеног крста у периоду од од марта 2022.године до марта 2023. године определило 535 милиона динара, као и да ће се ова подршка наставити и у будућем периоду.
Захваљујући подршци Министарства, реализују се програми народних кухиња, којима је обухваћено 32.492 корисника у 78 народних кухиња у Србији.
Овим средствима омогућена је и куповина 25.000 породичних пакета за 125 општина, док је део средстава намењен програму опоравка социјално најугроженије деце, по коме се деца упућују у Одмаралишта Црвеног крста у Баошићима и других пет у Србији. Споразумом су предвиђена средства и за „Пакет за новорођену бебу“ за све бебе рођене у Недељи Црвеног крста.

________________________________________________
04.01.2023.

Отворена Јавна расправа о нацрту акционог плана за спровођење Стратегије за унапређење положаја ОСИ

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања расписало је јавну расправу у вези са нацртом Акционог плана за спровођење Стратегије унапређења положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији за период од 2023. до 2024. године.
Јавна расправа о Предлогу одржава се до 18. јануара 2023. године.

________________________________________________
28.12.2022.

Потписан Меморандум о сарадњи у области унапређења положаја бораца и ратних војних инвалида

У оквиру састанка са представницима више од 100 удружења из области борачко – инвалидске заштите, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Министарство здравља потписали су Меморандум о сарадњи у циљу унапређења положаја борачко-инвалидске популације.
Наглашено је да је потребно да се у здравственој заштити успоставе системска решења, како ниједан борац не би био без регулисаног здравственог осигурања. У наредном периоду ће бити јачана примарна здравствена заштита, што ће у значајној мери смањити време чекања на одређене специјалистичке прегледе, јер ће домови здравља бити оспособљени да врше одређене дијагностике.
Потписивање Меморандума представља сигнал да држава улаже напоре да се реше сва спорна питања у области борачко-инвалидске заштите и обавезу да се интензивира и унапреди комуникација између бораца и ратних војних инвалида са јединицама локалних самоуправа.

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42