СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  
Специфичности буџетских корисника
 

Култура

„Кад оцењујем неко уметничко дело, однесем га и ставим поред нечега што је Бог створио, поред дрвета или цвета. Ако је у питању несклад, значи да то није уметност.”
- Марк Шагал

Бољим законом заштитити културно наслеђе

01. 10. 2015.

Министар културе и информисања у Влади Републике Србије Иван Тасовац саопштио је медијима да је у току рад на читавом сету закона којима ће се унапредити систем заштите културног наслеђа и омогућити да комплетно културно благо Србије буде доступно читавом свету. Министар је нагласио да је кровни закон о култури у скупштинској процедури.
» детаљније «

________________________________________________

Професионализација установа културе

05. 02. 2015.

Министар културе и информисања у Влади Републике Србије Иван Тасовац саопштио је медијима да је неопходно јачање видљивости институција и доступности културних садржаја што ширем делу јавности, и изразио уверење да ће заједничким деловањем Министарства и институција ти циљеви бити остварени. Министар је саопштио да је у кратком временском периоду потребно дефинисати главне приоритете сваке појединачне установе поштујући њене специфичности, форсирати квалитет у односу на квантитет, појачати међусобну сарадњу институција културе и максимално ангажовати све расположиве ресурсе.

________________________________________________

Потписан колективни уговор за установе културе

29. 01. 2015.

Министарство културе и информисања Владе Републике Србије и репрезентативни синдикати радника у култури потписали су посебан колективни уговор за установе културе чији је оснивач Република Србија, Аутономна покрајина и јединица локалне самоуправе.
» детаљније «

________________________________________________

Завршена јавна расправа о изменама Закона о култури

05. 12. 2014.

Министарство културе и информисања Владе Републике Србије саопштило је данас да су јучерашњом дебатом у Народној библиотеци у Београду завршене све јавне расправе о Нацрту закона о изменама и допунама Закона о култури.
» детаљније «

________________________________________________

Провера одрживости статуса установа културе од националног значаја

03. 12. 2014.

Министарство културе и информисања Владе Републике Србије саопштило је медијима да је у току преиспитивање оправданости одрживости модела статуса установа културе од националног значаја. У саопштењу се наводи да се током јавне расправе о Нацрту закона о изменама и допунама Закона о култури статус установа културе од националног значаја наметнуо као једно од дискутабилнијих решења у важећој законској регулативи.
» детаљније «

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42