Специфичности буџетских корисника
 

Омладина и спорт

„Кад су заједно љубав према послу и умеће, очекујте генијално дело.”
23.01.2023.

Министар спорта са мађарским колегом о унапређивању сарадње

Министар спорта у Влади Републике Србије састао се у Палати Србија у Београду са министром одбране и спорта Републике Мађарске и разговарао са њим о додатном унапређењу сарадње, посебно у области спортске дипломатије.
Истакнуто је да је неколико спортских савеза Србије и Мађарске направило билатералну сарадњу, али да има још много аспеката сарадње коју можемо продубити. Пре свега то се односи на размену искустава у тренажном процесу, заједничком тренингу, пријатељским утакмицама, али и у спортској дипломатији. У европским конфедерацијама, у свим спортовима постоји између 45 и 55 или 56 чланица. Наши савези су чланови Балканских конфедерација где има око 10 чланица, а Мађарска у Средњеевропском где има седам, што даје отворене могућности за унапређивање и ширење сарадње две државе у овој области.

________________________________________________
22.12.2022.

Основан Савет за спорт Републике Србије

У свечаној Сали “Београд” у Палати Србија конституисан је Савет за спорт Републике Србије. Једногласном одлуком свих 35 чланова овог Савета за председника изабран је Зоран Гајић (министар спорта у Влади Републике Србије).
Оснивачкој седници Савета за спорт Републике Србије присуствовао је велики број истакнутих спортских личности, како бивших спортиста, тако и стручних лица из области науке о спорту и медицине спорта.
Национални Савет за спорт ће предлагати и пратити имплементацију мера за развој српског спорта, координисати и успостваљати комуникацију између свих укључених страна у циљу наставка позиционирања на међународној такмичарској сцени, помагаће у идентификовању и развоју стратешких приоритета и пружати помоћ при тумачењу релевантних прописа, радиће на унапређењу учења у специјализованим областима развоја спорта, укључујући менаџмент; спроводи специјализоване курсеве професионалног тренера и истраживања на различитим нивоима спорта.

________________________________________________
14.12.2022.

Министар туризма и омладине састао се са представницима омладинских удружења

Министар туризма и омладине одржао је састанак са представницима омладинских удружења на коме се разговарало о плановима развоја омладинске политике у наредном периоду и заједничком раду на реализацији кључних активности.
Приоритет Министарства је израда стратешких докумената у области омладинске политике и посебна подршка њиховој реализацији на локалном нивоу кроз конструктиван дијалог са младима.
Представници удружења су се сложили са изнетим плановима Министарства у наредном периоду и указали на основне изазове са којима се сусрећу млади у Србији.
Заједнички договор је да удружења младих са Министарством ураде мапирање ситуације у области омладинске политике на локалном нивоу, као и да се размотри механизам награђивања јединица локалне самоуправе које најуспешније развијају и спроводе омладинску политику.

________________________________________________
12.12.2022.

За наредну годину више новца за младе

Буџет за омладинску политику у 2023. години износи 603 милиона динара, што је за трећину више од опредељених средстава за 2022. годину.
Највише средстава је предвиђено за подршку развоју омладинске политике на локалном нивоу, омладинским центрима, као и подстицању запошљивости младих.
Министарство туризма и омладине је у завршној фази израде нове стратегије за младе чије се усвајање очекује почетком 2023. године, а план је да до краја следеће године у скупштинску процедуру буде упућен предлог новог Закона о младима за који ће ускоро бити формирана радна група.

________________________________________________
07.12.2022.

Министарство спорта расписало јавни позив за пријаву предлога пројеката

Министарство спорта расписује јавни позив за пријаву предлога програма, односно пројеката: годишњи програми, односно пројекти у области спорта кроз изградњу, опремање и одржавање спортских објеката на подручју Републике Србије.
Предлози годишњих програма, односно пројеката који се подносе морају бити у складу са општим интересом у области спорта: изградња, опремање и одржавање спортских објеката који су од значаја за развој спорта на целом подручју Републике Србије, водећи рачуна о регионалној покривености и степену развоја спортске инфраструктуре у јединицама локалне самоуправе.
Средства за финансирање програма, односно пројеката биће планирана у буџету Министарства спорта за 2023. годину.
Крајњи рок за доставу пријава је 20. фебруар 2023. године.

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42