Специфичности буџетских корисника
 

Омладина и спорт

„Кад су заједно љубав према послу и умеће, очекујте генијално дело.”
07.12.2022.

Министарство спорта расписало јавни позив за пријаву предлога пројеката

Министарство спорта расписује јавни позив за пријаву предлога програма, односно пројеката: годишњи програми, односно пројекти у области спорта кроз изградњу, опремање и одржавање спортских објеката на подручју Републике Србије.
Предлози годишњих програма, односно пројеката који се подносе морају бити у складу са општим интересом у области спорта: изградња, опремање и одржавање спортских објеката који су од значаја за развој спорта на целом подручју Републике Србије, водећи рачуна о регионалној покривености и степену развоја спортске инфраструктуре у јединицама локалне самоуправе.
Средства за финансирање програма, односно пројеката биће планирана у буџету Министарства спорта за 2023. годину.
Крајњи рок за доставу пријава је 20. фебруар 2023. године.

________________________________________________
28.11.2022.

Делегација Србије на скупу Регионалне канцеларије за сарадњу младих у Берлину

Делегација Републике Србије учествовала је на дводневној конференцији у Берлину посвећенoj обликовању и јачању регионалне сарадње међу младима на Западном Балкану у оквиру Регионалне канцеларије за сарадњу младих ( RYCO).
На скупу је констатовано да у наредном периоду треба повећати активности на повезивању и оснаживању младих у региону, пре свега кроз јачање капацитета Регионалне канцеларије за сарадњу младих коју чине представници шест уговорних страна Западног Балкана.
Закључено је и да је потребно појачано ангажовање на техничком и оперативном нивоу свих чланица Канцеларије, како би ова иницијатива дала свој пун допринос унапређењу мира и успостављању бољег дијалога у региону.
Догађај је реализован у организацији и на позив Министарства спољних послова Немачке, Француско-немачке канцеларије за младе и Немачке међународне организације за сарадњу ( ГИЗ).

________________________________________________
17.10.2022.

Делегација Србије на TAIEX радионици о партиципацији младих

На позив Европске комисије, делегација Министарства омладине и спорта учествовала је на TAIEX радионици посвећеној питању партиципације младих, која је одржана у Бриселу, 10. и 11. октобра 2022. године.
Представници Министарства омладине и спорта су са учесницима из Либана, Египта, Јордана, Палестине, Туниса, Јерменије, Молдавије, Азербејџана, Грузије, Украјине, Турске, Албаније, Босне и Херцеговине и Северне Македоније имали прилику да размене искуствa у вези са развијеним механизмима за партиципацију младих, као што су ЕУ дијалог младих и омладинске лабораторије на западном Балкану и Источном партнерству, укључивањем младих из руралних области, као и да се упознају са примерима добре праксе из Немачке, Шведске и Финске.
TAIEX радионица организована је с циљем стратешког повезивања Европске уније и представника учесника у области омладинске политике, сагледавање модела учешћа младих на свим нивоима, као и разматрање улоге и места омладинске политике како у Европској унији, тако и у државама кандидатима и партнерима Европске уније.

________________________________________________
24.08.2022.

Одржана јавна расправа о предлогу стратегије за младе

Министарство омладине и спорта Владе Републике Србије саопштило је да је јавна расправа о Предлогу стратегије за младе у Републици Србији за период од 2022. до 2030. године одржана онлајн у Косовској Митровици.
У расправи су учествовали млади из наше јужне покрајине, који су својим конструктивним предлозима и сугестијама дали значајан допринос у креирању нове стратегије за младе.
Јвним расправама које су одржане у Новом Пазару, Ужицу, Новом Саду, Београду, Нишу и Косовској Митровици претходио је једногодишњи широк и транспарентан процес консултација са свим заинтересованим странама, који се одвијао, како онлајн, тако и кроз директне сусрете, чиме је постигнут широк консултативан процес са младима и свим заинтересованим странама.

________________________________________________
28.06.2022.

Одржана 19. седница Савета за младе

Министар омладине и спорта председавао је 19. седницом Савета за младе на којој су главне теме биле активности које су спроведене у претходном периоду, а односе се на процес израде Нацрта закона о изменама и допунама Закона о младима и спровођења поступка ревизије Националне стратегије за младе за период од 2015. до 2025. године. Такође, представљени су и резултати истраживања положаја и потреба младих у Републици Србији, које је рађено у 2021. години.
На седници је истакнуто да Министарство омладине и спорта и Влада Републике Србије сваке године повећавају број, али и износ стипендија Фонда за младе таленте и подржавају све више пројеката који за циљ имају усавршавање, запошљавање или самозапошљавање младих.

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42