Специфичности буџетских корисника
 

Омладина и спорт

„Кад су заједно љубав према послу и умеће, очекујте генијално дело.”
28.11.2022.

Делегација Србије на скупу Регионалне канцеларије за сарадњу младих у Берлину

Делегација Републике Србије учествовала је на дводневној конференцији у Берлину посвећенoj обликовању и јачању регионалне сарадње међу младима на Западном Балкану у оквиру Регионалне канцеларије за сарадњу младих ( RYCO).
На скупу је констатовано да у наредном периоду треба повећати активности на повезивању и оснаживању младих у региону, пре свега кроз јачање капацитета Регионалне канцеларије за сарадњу младих коју чине представници шест уговорних страна Западног Балкана.
Закључено је и да је потребно појачано ангажовање на техничком и оперативном нивоу свих чланица Канцеларије, како би ова иницијатива дала свој пун допринос унапређењу мира и успостављању бољег дијалога у региону.
Догађај је реализован у организацији и на позив Министарства спољних послова Немачке, Француско-немачке канцеларије за младе и Немачке међународне организације за сарадњу ( ГИЗ).

________________________________________________
17.10.2022.

Делегација Србије на TAIEX радионици о партиципацији младих

На позив Европске комисије, делегација Министарства омладине и спорта учествовала је на TAIEX радионици посвећеној питању партиципације младих, која је одржана у Бриселу, 10. и 11. октобра 2022. године.
Представници Министарства омладине и спорта су са учесницима из Либана, Египта, Јордана, Палестине, Туниса, Јерменије, Молдавије, Азербејџана, Грузије, Украјине, Турске, Албаније, Босне и Херцеговине и Северне Македоније имали прилику да размене искуствa у вези са развијеним механизмима за партиципацију младих, као што су ЕУ дијалог младих и омладинске лабораторије на западном Балкану и Источном партнерству, укључивањем младих из руралних области, као и да се упознају са примерима добре праксе из Немачке, Шведске и Финске.
TAIEX радионица организована је с циљем стратешког повезивања Европске уније и представника учесника у области омладинске политике, сагледавање модела учешћа младих на свим нивоима, као и разматрање улоге и места омладинске политике како у Европској унији, тако и у државама кандидатима и партнерима Европске уније.

________________________________________________
24.08.2022.

Одржана јавна расправа о предлогу стратегије за младе

Министарство омладине и спорта Владе Републике Србије саопштило је да је јавна расправа о Предлогу стратегије за младе у Републици Србији за период од 2022. до 2030. године одржана онлајн у Косовској Митровици.
У расправи су учествовали млади из наше јужне покрајине, који су својим конструктивним предлозима и сугестијама дали значајан допринос у креирању нове стратегије за младе.
Јвним расправама које су одржане у Новом Пазару, Ужицу, Новом Саду, Београду, Нишу и Косовској Митровици претходио је једногодишњи широк и транспарентан процес консултација са свим заинтересованим странама, који се одвијао, како онлајн, тако и кроз директне сусрете, чиме је постигнут широк консултативан процес са младима и свим заинтересованим странама.

________________________________________________
28.06.2022.

Одржана 19. седница Савета за младе

Министар омладине и спорта председавао је 19. седницом Савета за младе на којој су главне теме биле активности које су спроведене у претходном периоду, а односе се на процес израде Нацрта закона о изменама и допунама Закона о младима и спровођења поступка ревизије Националне стратегије за младе за период од 2015. до 2025. године. Такође, представљени су и резултати истраживања положаја и потреба младих у Републици Србији, које је рађено у 2021. години.
На седници је истакнуто да Министарство омладине и спорта и Влада Републике Србије сваке године повећавају број, али и износ стипендија Фонда за младе таленте и подржавају све више пројеката који за циљ имају усавршавање, запошљавање или самозапошљавање младих.

________________________________________________
15.06.2022.

У току рад на изради Плана имплементације програма „Гаранције за младе“

Република Србија активно ради на припреми Плана имплементације програма „Гаранције за младе“, чија је примена од великог значаја за младе, изјавила је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић.
Министарка Кисић је подсетила да програм „Гаранција за младе“ подразумева да млади добијају квалитетну понуду за посао, наставак образовања, праксу или обуку у року од четири месеца од уласка у статус незапослености или завршетка формалног образовања.
Министарка Кисић је навела и да је Влада Србије у јануару ове године основала Координационо тело за израду и праћење Плана имплементације програма „Гаранција за младе“ и да је тада формирана и стручна група која ће радити на припреми Плана имплементације.
„Ово је велики задатак. Велики рад нас чека и сигурна сам да ће резултати тек да се виде“, рекла је Кисић.
На радионици на којој ће се у наредна два дана радити на припреми Нацрта Плана имплементације програма „Гаранција за младе“, проф. др Кисић је захвалила експертима Међународне организације рада, који пружају континуирану подршку Републици Србији у овом процесу.

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42