СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  
Специфичности буџетских корисника
 

Просвета

„Стећи знање исто је као ставити у џеп драги камен”
- монголска
08.05.2019.

Просветари траже - нови школски календар

Унија просветних радника Србије (УСПРС) покренула је 6. маја 2019. иницијативу да ђаци у свим деловима земље истовремено користе распуст и затражила да се разговори о томе окончају до краја месеца, јер закон налаже да календари за нову школску годину буду прописани до 1. јуна. Захтев да се календари рада у школама у централној Србији ускладе са оним на територији Војводине четири репрезентативна синдиката просветних радника упутили су Младену Шарчевићу, министру просвете и Михаљу Њилашу, покрајинском секретару за образовање. Предлог УСПРС је да зимски распуст буде организован из једног дела – од 19. децембра до 20. јануара, уместо да буде „издробљен” у неколико делова, или да буде од Нове године па током наредне 3 – 4 недеље. То би из више разлога било боље и за ђаке, и за наставнике, али и за школе, јер се не би трошио новац за загревање школа у најхладнијем делу године.

________________________________________________
07.05.2019.

Промоција ИТ одељења за ученике са посебним способностима

Промоција гимназијских одељења за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику одржава се данас у више основних школа у Београду.
У основној школи „Вељко Дугошевић“ ученици осмог разреда имаће прилику да се информишу о предметима који се изучавају у ИТ одељењима у гимназијама, знањима и вештинама која се стичу похађањем овог смера, као и начину и датуму пријављивања и полагања пријемног испита. Промоција ИТ одељења биће одржана и у ОШ „Васа Чарапић“ и ОШ “Лазар Саватић“.

________________________________________________
06.05.2019.

74 саветника за заштиту од насиља у школама

Министарство просвете, науке и технолошког развоја саопштило је да ће ангажовати 74 саветника за заштиту од насиља у школама, који ће проћи додатну обуку о прописима и процедурама у области заштите од насиља, права, одговорности и обавезе запослених и деце, односно ученика и родитеља. Посебна пажња у њиховој обуци биће посвећена заштити деце од насилног екстремизма, трговине људима, породичног и дигиталног насиља. Саветнике за зашти-ту од насиља предложили су просветни саветници који ће директно са њима сарађивати и чине помоћни тим у свакој школској управи. Решење за избор саветника потписује министар просвете, на основу конкурса или на предлог просветног саветника надлежне школске управе.

________________________________________________
06.05.2019.

Млади математичари Србије прваци Балкана

Прво место на 36. Балканској математичкој олимпијади у Кишињеву, у Молдавији, освојили су млади математичари Србије у конкуренцији 11 званичних и шест гостујућих земаља. Чланови наше екипе освојили су три златне медаље, једну сребрну и две бронзане медаље. Златне медаље освојили су Алекса Милојевић, Јован Торомановић и Милош Миличев, Павле Мартиновић освојио је сребрну медаљу, а бронзане медаље припале су Јелени Иванчић и Владимиру Виктору Мирјанићу.

________________________________________________
03.05.2019.

Пословна обавеза ученичких задруга

Подсећамо да је 5. мај 2019. крајњи рок до ког су ученичке задруге, које су постојале 5. маја 2018. године - на дан ступања на снагу Правилника о ученичким задругама („Сл. гл. РС” бр. 31/18), дужне да ускладе своју организацију, пословање и опште акте с одредбама овог правилника. Опширније о овом усклађењу и пословању ученичких задруга писаћемо у наредним бројевима часописа „Буџетско рачуноводство”.

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42