Специфичности буџетских корисника
 

Омладина и спорт

„Кад су заједно љубав према послу и умеће, очекујте генијално дело.”
15.06.2022.

У току рад на изради Плана имплементације програма „Гаранције за младе“

Република Србија активно ради на припреми Плана имплементације програма „Гаранције за младе“, чија је примена од великог значаја за младе, изјавила је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић.
Министарка Кисић је подсетила да програм „Гаранција за младе“ подразумева да млади добијају квалитетну понуду за посао, наставак образовања, праксу или обуку у року од четири месеца од уласка у статус незапослености или завршетка формалног образовања.
Министарка Кисић је навела и да је Влада Србије у јануару ове године основала Координационо тело за израду и праћење Плана имплементације програма „Гаранција за младе“ и да је тада формирана и стручна група која ће радити на припреми Плана имплементације.
„Ово је велики задатак. Велики рад нас чека и сигурна сам да ће резултати тек да се виде“, рекла је Кисић.
На радионици на којој ће се у наредна два дана радити на припреми Нацрта Плана имплементације програма „Гаранција за младе“, проф. др Кисић је захвалила експертима Међународне организације рада, који пружају континуирану подршку Републици Србији у овом процесу.

________________________________________________
07.06.2022.

Одржана трећа седница Посебне радне групе за израду Нацрта Стратегије за младе за период од 2022. до 2030. године

На трећој седници Посебне радне групе за израду Стратегије за младе размотрен је и утврђен коначан Предлог Стратегије за младе за период од 2022. до 2030. године.
Члановима је уручено и Решење о продужетку рока за извршење задатка ове радне групе.
Након састанка, план је да се настави прописана процедура на основу Закона о планском систему и предметним подзаконским актима који регулишу ову област.

________________________________________________
20.05.2022.

У Крагујевцу се одржава Прва српска конференција за примењену вештачку интелигенцију

На Универзитету у Крагујевцу у току је Прва српска конференција за примењену вештачку интелигенцију, коју организује Универзитет у Крагујевцу у сарадњи са Српском академијом наука и уметности.
На конференцији су представљена најновија истраживања и резултати више од 100 истраживача из области медицине, привреде, финансија, индустрије, а учествовале су и компаније које су изнеле своја искуства у досадашњој примени вештачке интелигенције у пракси, као и велики број младих истраживача, студената универзитета широм Србије који су представили своје радове.
Саставни део конференције су и мини симпозијуми на којима су о темама из области вештачке интелигенције, сем светских, излагали и млади крагујевачки научници

________________________________________________
19.05.2022.

Објављена анализа конкурса из области омладинске политике у 2022. години

У току прве половине 2022. године, Министарство омладине и спорта је спровело четири јавна конкурса у области омладинске политике:
1. Jавни конкурс за финансирање и суфинансирање програма и пројеката за спровођење циљева Националне стратегије за младе и програма „Млади су закон”;
2. Јавни конкурс за стимулисање различитих облика запошљавања, самозапошљавања и предузетништва младих;
3. Jавни конкурс за развој и спровођење омладинске политике;
4. Јавни конкурс за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу.
Министарство је урадило анализу ових конкурса, са фокусом на територијалну покривеност пројектних активности, а ради сагледавања доступности истих младима широм Србије.
За финансирање је одобрено 108 пројеката удружења и јединица локалне самоуправе, у укупном износу од 279.693.312,22 динара, којима се реализује свих девет циљева Националне стратегије за младе за период од 2015. до 2025. године.
Од 108 одобрених пројеката, на сва четири конкурса, 14 имају активности само у Београду, а 94 пројекта покрива и друге делове Србије, или целу Србију, односно 87% од одобрених пројеката имају активности и ван Београда.

________________________________________________
12.05.2022.

Министарство омладине и спорта доделило стипендије за скоро 400 најбољих спортиста

Министарство омладине и спорта доделило је скоро 400 уговора о стипендирању перспективним и заслужним спортистима, који су својим резултатима заслужили да заузму посебно место у великој спортској породици Србије.
Министар је у свом обраћању стипендистима честитао на успесима које су постигли и истакао да ће држава наставити да улаже у најталентованије спортисте који нашој земљи доносе медаље и доприносе да се још више подигне углед наше земље у свету.
У претходних пет година додељене су стипендије за скоро 3.000 спортиста у износу већем од 2,1 милијарде динара.

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42