Специфичности буџетских корисника
 

Омладина и спорт

„Кад су заједно љубав према послу и умеће, очекујте генијално дело.”
07.06.2022.

Одржана трећа седница Посебне радне групе за израду Нацрта Стратегије за младе за период од 2022. до 2030. године

На трећој седници Посебне радне групе за израду Стратегије за младе размотрен је и утврђен коначан Предлог Стратегије за младе за период од 2022. до 2030. године.
Члановима је уручено и Решење о продужетку рока за извршење задатка ове радне групе.
Након састанка, план је да се настави прописана процедура на основу Закона о планском систему и предметним подзаконским актима који регулишу ову област.

________________________________________________
20.05.2022.

У Крагујевцу се одржава Прва српска конференција за примењену вештачку интелигенцију

На Универзитету у Крагујевцу у току је Прва српска конференција за примењену вештачку интелигенцију, коју организује Универзитет у Крагујевцу у сарадњи са Српском академијом наука и уметности.
На конференцији су представљена најновија истраживања и резултати више од 100 истраживача из области медицине, привреде, финансија, индустрије, а учествовале су и компаније које су изнеле своја искуства у досадашњој примени вештачке интелигенције у пракси, као и велики број младих истраживача, студената универзитета широм Србије који су представили своје радове.
Саставни део конференције су и мини симпозијуми на којима су о темама из области вештачке интелигенције, сем светских, излагали и млади крагујевачки научници

________________________________________________
19.05.2022.

Објављена анализа конкурса из области омладинске политике у 2022. години

У току прве половине 2022. године, Министарство омладине и спорта је спровело четири јавна конкурса у области омладинске политике:
1. Jавни конкурс за финансирање и суфинансирање програма и пројеката за спровођење циљева Националне стратегије за младе и програма „Млади су закон”;
2. Јавни конкурс за стимулисање различитих облика запошљавања, самозапошљавања и предузетништва младих;
3. Jавни конкурс за развој и спровођење омладинске политике;
4. Јавни конкурс за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу.
Министарство је урадило анализу ових конкурса, са фокусом на територијалну покривеност пројектних активности, а ради сагледавања доступности истих младима широм Србије.
За финансирање је одобрено 108 пројеката удружења и јединица локалне самоуправе, у укупном износу од 279.693.312,22 динара, којима се реализује свих девет циљева Националне стратегије за младе за период од 2015. до 2025. године.
Од 108 одобрених пројеката, на сва четири конкурса, 14 имају активности само у Београду, а 94 пројекта покрива и друге делове Србије, или целу Србију, односно 87% од одобрених пројеката имају активности и ван Београда.

________________________________________________
12.05.2022.

Министарство омладине и спорта доделило стипендије за скоро 400 најбољих спортиста

Министарство омладине и спорта доделило је скоро 400 уговора о стипендирању перспективним и заслужним спортистима, који су својим резултатима заслужили да заузму посебно место у великој спортској породици Србије.
Министар је у свом обраћању стипендистима честитао на успесима које су постигли и истакао да ће држава наставити да улаже у најталентованије спортисте који нашој земљи доносе медаље и доприносе да се још више подигне углед наше земље у свету.
У претходних пет година додељене су стипендије за скоро 3.000 спортиста у износу већем од 2,1 милијарде динара.

________________________________________________
09.05.2022.

Министарство омладине и спорта потписало уговоре са локалним самоуправама

Министарство омладине и спорта потписало је уговоре са представницима локалних самоуправа о реализацији пројеката у оквиру јавних конкурса за подршку јединицама локалних самоуправа за програме, односно пројекте у области спорта кроз изградњу, опремање и одржавање спортских објеката, као и за програме, односно пројекте у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу.
Изградњом нових и реконструкцијом постојећих спортских објеката, као и подршком младима у тежњи да свакодневно напредују граде се темељи за нове генерације које ће за најбоље примере имати људе из свог најближег окружења.

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42