Специфичности буџетских корисника
 

Омладина и спорт

„Кад су заједно љубав према послу и умеће, очекујте генијално дело.”
31.12.2021.

Фонд за младе таленте и наредне године повећава број и износ стипендија

Фонд за младе таленте Републике Србије је на 104. седници усвојио Одлуку о расписивању Конкурса за стипендирање до 1050 студената завршне године основних академских студија и до 500 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2021/22. годину.
Конкурс је објављен на званичним интернет презентацијама Министарства омладине и спорта и Фонда за младе таленте Републике Србије.
Текст Конкурса, модел пријаве, изјаву о сагласности за прибављање података

________________________________________________
23.12.2021.

Фонд за младе таленте доделио 333 стипендијe за студије у иностранству

На седници Фонда за младе таленте, одржаној 21. децембра 2021. године, донета је Одлука о усвајању Листе добитника стипендије по Конкурсу за стипендирање најбољих студената студија другог и трећег степена на универзитетима земаља чланица Европске уније и Европске асоцијације за слободну трговину (EFTA) и на водећим светским универзитетима за школску 2021/22. годину.
Од укупног броја пријављених кандидата (364) на Листи добитника стипендије се налази 333.
Листу добитника стипендије можете преузети ОВДЕ.
У случају да обавештење о износу стипендије и терминима за закључење уговора не буде испоручено у сандучету електронске поште до данас, 22. децембра до 12 часова, добитници треба да пошаљу упит на адресу fond.info@mos.gov.rs.

________________________________________________
20.12.2021.

Престижна признања ФИНЕ за Савића и Филиповића

Међународна федерација водених спортова (ФИНА) доделила је најпрестижнија признања за најбољег тренера и играча на свету селектору наше ватерполо репрезентације Дејану Савићу и бившем капитену Филипу Филиповићу. Ова признања стигла су у години када је ватерполо у Србији обележио један век постојања, а репрезентација Србије постала је двоструки узастопни олимпијски шампион.

________________________________________________
03.12.2021.

Додељују се стипендије „За жене у науци“ за 2021. годину

Одржана је 18. седница Савета за младе на којој су се разматрале измене и допуне Закона о младима и ревизија Националне стратегије за младе.
Министарство омладине и спорта спроводи консултативни процес, како би обезбедило широко сагледавање потреба за измене, односно допуне важећег законског оквира. Током досадашњег процеса, урађена је Упоредна анализа са међународним прописима који регулишу област младих, као и других прописа Републике Србије који су повезани са применом Закона о младима, са фокусом на мобилност и миграције.
У току децембра Министарство ће обележити Међународни дан волонтера и организација међународне омладинске конференције „Укључени, оснажени и повезани млади – стуб одрживог развоја”. На тај начин ће се година завршити промоцијом заједничких вредности на којима почива омладинска политика.

________________________________________________
26.11.2021.

Усвојен програм финансијске подршке спортским организацијама

Влада Србије усвојила је Програм финансијске подршке спортским организацијама у отежаним економским условима услед пандемије COVID-19, који ове године подразумева подршку за спортске клубове у износу од 1,2 милијарде динара.
Средства ће бити додељена за даљи развој кошарке, одбојке, ватерпола, рукомета, каратеа, џудоа, рвања, таеквондоа, бокса, тениса, стоног тениса, веслања, кајака, пливања и стрељаштва и параолимпијског спорта, а предвиђена су и улагања у спортску инфраструктуру, како би се омогућили адекватни услови за тренирање широм Србије.

________________________________________________

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42