Специфичности буџетских корисника
 

Наука

„Прва реченица коју изговоре научници надомак великог искуства, није „Еурека”, већ „Ово је смешно.“
- Исак Асимов
03.02.2023.

Објављене прелиминарне листе младих истраживача за Шести позив Министарства науке, технолошког развоја и иновација

По Шестом позиву Министарствa науке, технолошког развоја и иновација, талентованим младим истраживачима – студентима докторских академских студија за укључивање у научноистраживачки рад у акредитованим научноистраживачким организацијама, у року за подношење пријава, пристигло је укупно 367 пријава. С обзиром да 337 рангираних младих истраживача има просек преко 9,00 Министарство је донело одлуку да се прошири број младих талентованих истраживача за укључивање у научноистраживачки рад у акредитованим научноистраживачким организацијама, па ће се уместо 300 укључити 337 талентованих младих истраживача, од којих 19 младих истраживача из области уметности.
Прелиминарне листе можете погледати овде.

________________________________________________
31.01.2023.

Објављен Јавни позив за стипендирање студената ДАС у 2023. години

Министарство науке, технолошког развоја и иновација упутило је Јавни позив за учешће у средствима овог Министарства у 2023. години, међу којима је објављен и Јавни позив за стипендирање студената докторских академских студија у 2023. години.
О програмским активностима, начину аплицирања и роковима можете се детаљније информисати овде.

________________________________________________
26.01.2023.

Објављен Јавни позив за учешће у средствима у 2023. години

Министарство науке, технолошког развоја и иновација, надлежно за научноистраживачку делатност, у 2023. години суфинансира бројне програмске активности, и то:
» детаљније «

________________________________________________
18.01.2023.

Средњошколцима 1200 награда Фонда за младе таленте за успехе на домаћим и међународним такмичењима

На одржаном пријему за ученике средњих школа добитника награда Фонда за младе таленте за успехе на домаћим и међународним такмичењима, истакнуто је да је највећи број добитника из области уметности, спорта, док су на трећем месту природно-математичке области.
Награде ученицима се крећу од 20.000 динара за најнижа места на републичким такмичењима до 200.000 динара за успехе које ученици постижу на међународним олимпијадама и светским првенствима.
Фонд за младе таленте ће наставити награђивање најбољих ученика средњих школа и стипендирање најбољих студената завршних година основних, интегрисаних и мастерс студија, али и студенте који завршавају мастер и докторске студије у иностранству.

________________________________________________
18.01.2023.

Расписан Јавни позив за спровођење и организацију Такмичења за најбољу технолошку иновацију у 2023. години

Министарство науке, технолошког развоја и иновација објавило је Јавни позив за спровођење и организацију Такмичења за најбољу технолошку иновацију у 2023. години.
Овај позив намењен је заинтересованим институцијама које желе да се пријаве самостално или као конзорцијум две или више институција.
Пријаве са потребном документацијом непоходно је Министарству науке, технолошког развоја и иновација доставити у року од осам дана од објављивања овог позива, закључно са 24.1.2023. године.
Цео текст позива, информације о начинима подношења пријаве, услове и документа неопходна за подношење пријаве на овај Јавни позив можете преузети овде.

________________________________________________

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42