Специфичности буџетских корисника
 

Омладина и спорт

„Кад су заједно љубав према послу и умеће, очекујте генијално дело.”
22.11.2021.

Србија наставља са рекордним улагањима у систем спорта

Србија ће ускоро добити један од најмодернијих објеката у овом делу Европе, који нуди најсавременије услове за тренинге за џудо, рвање, таеквондо, карате и стрељаштво, мултифункционални спортски објекат који у потпуности испуњава све светске стандарде, и чини Србију једином земљом у региону која може да се похвали најсавременије опремљеном двораном. Израдњом овог модерног објекта Србија потврђује да предњачи међу свим земљама у окружењу, када је у питању изградња спортске инфраструктуре, али и да је спремна да парира свим земљама света када су у питању услови за тренирање врхунских спортиста. Држава Србија наставља са рекордним улагањима у систем спорта, чиме постављамо нове стандарде и остварујемо задате циљеве у свим сегментима ове области, која је постала бренд по којем смо препознати широм света.

________________________________________________
22.11.2021.

Особе са инвалидитетом равноправнe у свим сферама друштва

Отворен је семинар „Примена и планирање спортско рекреативних активности са учесницима особама са инвалидитетом“ у Новом Саду који је веома важан јер утиче на подизање свести и стварање механизама за бољу укљученост особа са инвалидитетом у спорт. Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања пружа континуирану подршку савезима и удружењима који окупљају особе са инвалидитетом. . Семинар је организовао Стонотениски клуб особа са инвалидитетом „Тврђава 021“ чији рад карактерише посвећеност и труд у реализацији конкретних активности намењених особама са инвалидитетом, а освојене медаље доказ су да мотивација и истрајности представљају предуслов за успех.
Министарство у сарадњи са Националном организацијом особа са инвалидитетом Србије, реализује кампању „СРБИЈА БЕЗ БАРИЈЕРА” у оквиру које промовише остварене резултате који за циљ имају унапређење положаја особа са инвалидитетом, као што су постављање рампи на објектима јавне намене, реконструкције и опремања објеката за особе са инвалидитетом, обележавање значајних датума инвалидског покрета и слично.

________________________________________________
13.10.2021.

Фонд за младе таленте представљен на Самиту талената у Будимпешти

Традиционални Самит талената под слоганом „Наша страст, наша будућност – то су наши таленти” одржан је у Будимпешти. Међу бројним учесницима самиту је присуствовала и делегација Министарства омладине и спорта.
У фокусу овогодишњег самита било је питање управљања талентима посредством различитих програма подршке и уз свеобухватну сарадњу заинтересованих актера. Као пример добре праксе у овом процесу истакнут је и Фонд за младе таленте Републике Србије.
У представљању делатности Фонда од оснивања до данас истакнуто је да иза стипендија и награда које Фонд додељује стоји настојање Републике Србије да најталентованије младе људе задржи у земљи која им је помогла у процесу академског и стручног развоја.
Овогодишњи Самит талената организован је од стране Националног центра за таленте Републике Мађарске.

________________________________________________
23.09.2021.

Европска недеља спорта 2021: #BeActive

По седми пут у Европи, а четврти пут у Србији и Београду, манифестација Европска недеља спорта одржава се од данас, 23. септембра и траје до 30. септембра 2021.
Циљ ове манифестације је да се подстакну грађани да се баве физичким активностима, без обзира на године и физичку спремност, као и да се едукује грађанство о здравом начину живота.
Под слоганом #BeActive биће организовани многобројни догађаји на националном и локалном нивоу у оквиру четири теме: едукација, радно место, активности на отвореном, спортски клубови и фитнес центри.
Европска недеља спорта 2021. званично почиње у Србији данас у Зрењанину, Европском граду спорта, када ће бити одржан „Спортски дан“, главни национални догађај. Током трајања манифестације спортски догађаји биће одржани у двадесет српских градова.
Двострука олимпијска шампионка у теквондоу Милица Мандић је овогодишња амбасадорка Европске недеље спорта у Србији.

________________________________________________
23.09.2021.

Јубиларни 10. Међународни сајам спорта почиње сутра

Јубиларни 10. Међународни сајам спорта почиње у петак, 24. септембра и трајаће до недеље 26. септембра 2021. године.
Ова спортска манифестација окупиће бројне младе спортисте из читавог света, где ће се надметати у најразличитијим спортским дисциплинама.
Међународни сајам спорта, под слоганом "Буди и ти шампион", организован је у сарадњи Министарства омладине и спорта Републике Србије и Спортског савеза Србије, а улаз за све посетиоце је бесплатан.

________________________________________________

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42