СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  
Специфичности буџетских корисника
 

Државни органи и организацијe

„Када кажемо да се с нечим слажемо у принципу, то онда значи да нам не пада на памет да ту идеју спроведемо у пракси”
- Бизмарк
07.09.2016.

До краја године из јавног сектора одлази 6.500 људи

Представници ММФ-а у Београду саопштио је да би до краја године из јавног сектора требало да оде још око 6.500 људи. То је мање него што је првобитно планирано, али, с обзиром на бољу наплату прихода, то неће довести до ризика по фискалне циљеве у овој години. Смањење броја запослених у јавном сектору износило је око 16.000 људи и то од краја 2014. године до маја ове године.

________________________________________________
07.09.2016.

Модернизовање начина рада државне управе

Министарство државне управе и локалне самоуправе саопштило је да је у овом тренутку у фокусу доследна и пуна примена Закона о општем управном поступку, као и предан рад на модернизацији рада јавних служби и увођењу е-управе. Министарство је такође најавило покретање академије за едукацију јавних службеника како би се обезбедила нова знања и подстакао њихов каријерни напредак.

________________________________________________
25.07.2016.

Промоција новог начина рада јавне управе у Србији

Министарство државне управе и локалне самоуправе саопштило је да је израђен кратак анимирани филм "Добра управа", чији је циљ да на занимљив начин прикаже процес трансформације јавне управе у сервис грађана и привреде у Србији. Филм о новом начину рада јавне управе можете погледати овде.
» детаљније «

________________________________________________
28.06.2016.

Коефицијент за обрачун и исплату плата запослених у јавним службама (саопштење Министарства државне управе и локалне самоуправе)

На састанку синдикалних представника запослених у установама културе у Србији разматран је предлог измене Уредбе о коефицијентима за обрачун и исплату плата запослених у јавним службама које је доставило Министарство државне управе и локалне самоуправе. Поводом саопштења Самосталног синдиката културе Србије у којем се наводи да нови предлог Уредбе садржи низ неправилности, Министарство државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) саопштило је следеће:

У циљу постизања транспарентности система и упоредивости плата у јавном сектору, Законом о систему плата запослених у јавном сектору прописано је увођење јединствене основице за обрачун и исплату плате и усклађивање коефицијената сходно јединственој основици, као прва фаза усклађивања са новим системом. Стога је МДУЛС припремило измену Уредбе о коефицијентима за обрачун и исплату плата запослених у јавним службама, водећи рачуна да након измене висине коефицијената износ основне плате одговора износу основне плате на коју је запослени имао право пре измене, као што је и предвиђено Законом.
» детаљније «

________________________________________________
25.05.2016.

Подршка Швајцарске реформи јавне управе у Србији

Представници Министарства државне управе и локалне самоуправе и савезни канцелар Швајцарске Конфедерације разменили су потписане примерке споразума о сарадњи у процесу реформе јавне управе у Србији. Истичући да реформска решења нису једноставна, у Министарству су подвукли да је циљ расподела одговорности између оба нивоа власти – централног и локалног, укључујући унапређивање планирања које мора бити систематско и координисано. Србија нема превелику администрацију, напоменули су у Министарству, нагласивши да је неопходна стратешка оријентација ка реорганизацији посла у целој јавној управи, укључујући и запослене у локалним самоуправама. Самоодрживост јединица локалне самоуправе један од главних стратешких циљева, уз обезбеђивање једнаких услова за развој локала и за привлачење инвестиција.

________________________________________________

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42