Специфичности буџетских корисника
 

Омладина и спорт

„Кад су заједно љубав према послу и умеће, очекујте генијално дело.”
04.08.2021.

Одржани први састанци Посебне радне групе за израду Нацрта закона о изменама и допунама Закона о младима и Посебне радне групе за израду Предлога Националне стратегије за младе

Данас су одржани први састанци Посебне радне групе за израду Нацрта закона о изменама и допунама Закона о младима и Посебне радне групе за израду Предлога Националне стратегије за младе, којима је председавао државни секретар Министарства омладине и спорта Милан Савић.
Задаци посебних радних група су да, на основу нормативне методологије и у складу са правилима израде нормативних аката, изврше све припремне радње, обаве потребне анализе и припреме текстове Нацрта закона о изменама и допунама Закона о младима, као и Предлога Националне стратегије за младе.
Посебне радне групе образоване су тако да се обезбеди заступљеност свих релевантних субјеката омладинске политике, у складу са Смерницама за укључивање организација цивилног друштва у процес доношења прописа, како би се на најбољи начин дефинисале појединачне одредбе и прецизирала најбоља решења.

________________________________________________
26.07.2021.

Дуплиране награде за освајаче медаља

Влада Републике Србије је, непосредно пре почетка Олимпијских игара, донела Уредбу о националним спортским признањима и новчаним наградама којом су повећане награде за освојене медаље.
Највеће новчане награде за освајаче медаља у историји српског спорта износе: 70.000 евра за освојену златну медаљу, 60.000 евра за освојено сребро и 50.000 евра за освојену бронзу.
Висина награде је дуплирана у односу на Олимпијске игре у Лондону 2012. године и идентична за освајаче одличја у екипним и појединачним спортовима, као и за олимпијце и параолимпијце.

________________________________________________
04.06.2021.

Објављени резултати Јавног конкурса за стимулисање различитих облика запошљавања, самозапошљавања и предузетништва младих

Министарство омладине и спорта донело је одлуку о додели финансијских средстава за програме и пројекте за стимулисање различитих облика запошљавања, самозапошљавања и предузетништва младих.
С циљем унапређења запошљивости и запослености младих жена и мушкараца кроз реализацију активности планираних спровођењем Националне стратегије за младе за период 2015. до 2025. године, Министарство омладине и спорта је у оквиру Јавног конкурса за стимулисање различитих облика запошљавања, самозапошљавања и предузетништва младих, на основу предлога комисије, од пристиглих 78 предлога програма и пројеката, одабрало 32 пројектa који ће се финансирати у укупном износу од 79,999,509.00 динара.
Резултате Jавног конкурса за програме и пројекте подршке младима у запошљавању можете преузети ОВДЕ.

________________________________________________
31.05.2021.

Министарство омлaдине и спорта отписало уговоре са локалним самоуправама и удружењима

Министарство омлaдине и спорта потписало је уговоре са представницима локалних самоуправа и удружењима за реализацију 96 пројеката усмерених ка остваривању свих девет циљева Националне стратегије за младе.
Kроз активности Министарства и сарадњу са међународним партнерима, у претходних пет година, запослило се или самозапослило преко 3.500 младих, а више од 30.000 младих било је на обукама за повећање запошљивости, управљање каријером и стручним праксама.
Министарство омладине и спорта је за стимулисање различитих облика запошљавања, самозапошљавања и предузетништва младих и развој и спровођење омладинске политике обезбедило преко 240 милиона динара.

________________________________________________
13.05.2021.

Одржана јубиларна 100. седница Фонда за младе таленте


Одржана је јубиларна 100. седница Фонда за младе таленте на којој је усвојена листа 1490 добитника стипендије по Конкурсу за стипендирање до 1000 студената завршне године основних академских студија и до 500 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2020/21. годину.
На иницијативу министра омладине и спорта и председника Фонда за младе таленте Републике Србије и ове године стипендију је добило 90 студената више него прошле године.
На 100. седници Фонда усвојена je и одлука о расписивању Конкурса за доделу награда ученицима средњих школа за постигнуте успехе на признатим такмичењима у земљи и иностранству у току календарске 2020. године.

________________________________________________

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42