СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  
Специфичности буџетских корисника
 

Локална самоуправа

„Где недостаје људи, треба да сами будемо људи.”
- немачка

Позив општинама да ажурније приступе легализацији

14. 01. 2016.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре упутило је позив локалним самоуправама да буду ажурније у озакоњењу нелегалних објеката. Према подацима Министарства приближно 700.000 власника није никада поднело захтеве за легализацију, док их је још толико поднело у претходном периоду. Куће оних који су без дозволе почели или наставили да граде након усвајања Закона о озакоњењу бесправно изграђених објеката, сигурно ће бити срушене, поручили су у Министарству.

________________________________________________

Јачање активне политике запошљавања у локалним самоуправама

09. 12. 2015.

Национална служба за запошљавање и 85 локалних самоуправа потписали су споразум о сарадњи у реализацији ИПА пројекта "Повећање делотворности политике запошљавања према угроженим групама". Пројекат предвиђа да у простору који припада општинама и локалним самоуправама буду успостављени клубови за тражење посла, центри за информисање и професионално саветовање и самоуслужне радне станице. У наредном периоду, уз финансијску помоћ ЕУ, биће отворено 40 нових клубова за тражење посла, 10 центара за информисање и професионално саветовање и 80 самоуслужних радних станица. Овај пројекат Европска унија финансира са 6,5 милиона евра, а Национална служба за запошљавање (НСЗ) суфинансира са 3,5 милиона евра.

________________________________________________

Данас почела јавна расправа о Нацрту закона о финансирању локалне самоуправе

03. 12. 2015.

Министарство финансија позивало је све грађане као и стручну јавност да се упознају са радним текстом Нацрта закона о финансирању локалне самоуправе и дају своје коментаре. Примедбе, предлози и сугестије на текст Нацрта могу се упутити у електронској форми на адресу ZOFLS@mfin.gov.rs . Јавна расправа ће трајати до 23. децембра 2015. године.На следећим линковима преузмите документа важна за јавну расправу:

-Јавни позив за учешће у јавној расправи

-Програм јавне расправе

-Образац учешћа у јавној расправи

-Нацрт закона о финансирању локалне самоуправе

-Образложење Нацрта закона о финансирању локалне самоуправе

________________________________________________

Усвојен Закон о озакоњењу објеката

01. 12. 2015.

Од 27. новембра текуће године поступак и начин озакоњења објеката уређују се новим Законом о озакоњењу објеката. Закон одређује који су објекти предмет озакоњења - то могу бити завршени, али и делимично завршени објекти. Незаконито изграђени објекти, изграђени на земљишту неповољном за грађење нису предмет озакоњења у складу са овим законом. Поступак озакоњења ће се спроводити код надлежног органа: министарства, органа АП или ЈЛС, зависно од тога ко је надлежан за давање дозволе за изградњу.
» детаљније «

________________________________________________

Јавне консултације на Смернице за употребу друштвених мрежа у органима државне управе, органима територијалне аутономије и јединицама локалне самоуправе

19. 11. 2015.

Ради унапређења комуникације државних органа са јавности израђене су Смернице за употребу друштвених мрежа у органима државне управе, органима територијалне аутономије и јединицама локалне самоуправе. Министарство државне управе и локалне самоуправе позвало је заинтересоване да дају коментаре и сугестије за унапређивање овог документа. У изради документа учествовали су представници Дирекције за е-управу Министарства државне управе и локалне самоуправе, Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом, Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и Канцеларије за европске интеграције.
» детаљније «

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42