СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  
Специфичности буџетских корисника
 

Правосуђе

„Предузети нови корак, изговорити нову реч – то је оно чега се људи највише плаше”
- Фјодор Достојевски
15.08.2014.

Нацрт Aкционог плана за поглавље 23 у септембру код Eвропске комисиjе

Израда нацрта Aкционог плана за спровођење препорука Извештаjа Eвропске комисиjе (EK) за побољшање стања у правосуђу, борби против корупциjе и заштити основних права, коjи су регулисани преговарачким поглављем 23, ближи се краjу. Помоћник министра правде и шеф преговарачког тима за поглавље 23 Чедомир Бацковић изјавио jе за Танјуг да jе Нацрт акционог плана у великоj мери сачињен и да ће у првоj половини септембра бити послат EK на процену његове спроводљивости.
» детаљније «

________________________________________________
11.08.2014.

Ускоро сет закона за квалитетнију правну заштиту

Министар правде у Влади Републике Србије Никола Селаковић изјавио је да би Скупштина Србије ускоро требало да усвоји сет закона који ће грађанима обезбедити бржу, квалитетнију и доступнију правну заштиту.Селаковић је у интервјуу за агенцију Бета истакао да се до краја године очекује усвајање закона о бесплатној правној помоћи, заштити узбуњивача и о заштити права на суђење у разумном року.
» детаљније «

________________________________________________
08.08.2014.

Усвојени предлози измена закона о Високом савету судства и Државном већу тужилаца

Влада је усвојила предлоге закона о изменама и допунама Закона о Високом савету судства и закона о изменама и допунама Закона о Државном већу тужилаца, којима ће бити унапређена одговорност и транспарентност у раду, побољшан изборни процес и остварене значајне уштеде.

________________________________________________
07.08.2014.

Значајни резултати Министарства правде у области законодавства

Министар правде у Влади Републике Србије Никола Селаковић оценио је да је за првих сто дана рада то министарство постигло добре резултате на плану законодавства и нових правосудних професија, при чему је најавио низ нових корака у наредном периоду. За разлику од досадашњих активности на доношењу нових закона, у наредном периоду тежиште се пребацује на добру припрему за њихову примену, јер само на тај начин они могу дати добре резултате- изјавио је Селаковић. Он је подсетио на то да је Скупштина Србије, на предлог тог министарства, од краја априла усвојила сет од осам закона. Међу њима су, како је додао, четири потпуно нова законска решења – Закон о извршењу кривичних санкција, Закон о извршењу ванзаводских санкција и мера, Закон о правобранилаштву и Закон о мирном решавању спорова, а четири са изменама и допунама – Закон о ванпарничном поступку, Закон о извршењу и обезбеђењу, Закон о парничном поступку и Закон о кривичном поступку.Када су у питању правосудне професије, министар је подсетио на то да су прошле недеље, након више од 80 година, извршена прва именовања јавних бележника у Србији, са циљем да се успостави добар, стабилан и одржив систем јавног бележништва.

________________________________________________
06.08.2014.

Србиjи нeдoстaje 200 судиja

Судoвимa у Србиjи нeдoстaje oкo 200 судиja, a нajвeћи брoj, чaк oкo 160, нeдoстaje oснoвним судoвимa, изjaвиo je прeдсeдник Врхoвнoг кaсaциoнoг судa и Висoкoг сaвeтa судствa (ВШ) Дрaгoмир Mилojeвић. Кoликo судиja тaчнo нeдoстaje у кoм суду знaћe сe пoштo прeдсeдници судoвa дoстaвe ВСС aнaлизу стaњa прaвoсудних институциja нa чиjeм су чeлу.
» детаљније «

________________________________________________

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42