Специфичности буџетских корисника
 

Омладина и спорт

„Кад су заједно љубав према послу и умеће, очекујте генијално дело.”
12.05.2021.

Додељене стипендије најбољим спортистима

Министарство омладине и спорта доделило је више од 400 уговора о стипендирању врхунским спортистима који су остварили значајне међународне спортске успехе.
Додели спортских стипендија присуствовали су министар младине и спорта, председник Олимпијског комитета Србије, председник Параолимпијског комитета Србије, председник Спортског савеза Србије и директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије.

________________________________________________
07.05.2021.

Новим Законом о изменама и допунама Закона о спречавању допинга у спорту предвиђена нулта толеранција на допинг

Доношењем Закона о изменама и допунама Закона о спречавању допинга у спорту Србија је потврдила решеност да настави однос нулте толеранције према допингу у спорту.
Циљ је да се делује превентивно спровођењем едукације спортиста од најмлађих узраста, јер само уједињеним деловањем институција, кровних организација, националних спортских савеза и спортиста, али и школа, породица, друштва у целости, може се спречити допинг у систему спорта.

________________________________________________
20.04.2021.

Усвојена Листа прелиминарних резултата по Конкурсу за стипендирање до 1500 најбољих студената за школску 2020/2021. годину

На 99. седници Фонда за младе таленте Републике Србије усвојена је Одлука о прелиминарним листама по Конкурсу за стипендирање до 1000 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 500 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2020/21. годину.

Документацију на Конкурс поднело је 2267 лица, од којих 2166 кандидата испуњава све услове Конкурса и има потпуну документацију.

Примедбе и допуне документације по Конкурсу могу се поднети најкасније до 26. априла 2021. године.

Након тога биће утврђена Листа добитника стипендије Фонда за младе таленте Републике Србије.

Увид у листе прелиминарних резултата конкурса можете извршити ОВДЕ.

Модел пропратног акта за допуну документације можете преузети ОВДЕ.

________________________________________________
09.04.2021.

Нова законска решења у складу са принципима Светског антидопинг кодекса

Влада Србије усвојила је Предлог закона о изменама и допунама Закона о спречавању допинга у спорту, у циљу усаглашавања са основним принципима новог Светског антидопинг кодекса и најважнијим одредбама којима се ти принципи примењују.
Новим законским решењем, Србија ће усвојити одговарајуће мере на националном нивоу у складу са принципима Светског антидопинг кодекса, које подстичу све облике међународне сарадње усмерене ка заштити спортиста и етике у спорту, као и на размену резултата истраживања.

________________________________________________
06.04.2021.

Потписан 45. меморандум о међународној сарадњи - Потврда пријатељства и сарадње Кипра и Србије

Ради очувања и даљег развоја пријатељских односа између држава, Министарство омладине и спорта има циљ да са што више држава успостави институционалне оквире за повезивање младих.
У складу са тим, потписан је 45. међудржавни споразум са Републиком Кипар, а све с циљем јачања пријатељских односа Србије на глобалном нивоу.
Потписивањем Меморандума о међународној сарaдњи обе државе су употпуниле досадашњу институционалну сарадњу и продубиле традиционалне пријатељске везе у области омладинске политике.

________________________________________________

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42