СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  
Специфичности буџетских корисника
 

Државни органи и организацијe

„Када кажемо да се с нечим слажемо у принципу, то онда значи да нам не пада на памет да ту идеју спроведемо у пракси”
- Бизмарк

Конкурс за доделу средстава из буџетског фонда за националне мањине у 2019. години

09. 05. 2019.

Министарство државне управе и локалне самоуправе расписује Конкурс за доделу средстава из буџетског фонда за националне мањине у 2019. години.
Конкурс се расписује за доделу средстава намењених за реализацију програма и пројеката из области културе. Циљ конкурса је унапређење културне делатности националних мањина у Републици Србији.
Укупна средства која ће бити додељена по овом конкурсу износе 30.000.000,00 динара.
Минимална вредност одобрених средстава по појединачном програму/пројекту не може бити мања од 150.000,00 динара, а максимална вредност вишa од 1.000.000,00 динара.

________________________________________________

8. маја 2019. Позив за учешће у јавној расправи о нацрту закона о изменама и допунама закона о политичким странкама

08. 05. 2019.

Министарство државне управе и локалне самоуправе позива све грађане, као и стручну јавност да се упознају са текстом Нацрта закона о изменама и допунама Закона о политичким странкама и да дају предлоге, сугестије и коментаре.
Јавна расправа о Нацрту закона одржаће се у периоду од 08. маја до 31. маја 2019. године.
Предлози, сугестије, иницијативе и коментари достављају се Министарству државне управе и локалне самоуправе, на обрасцу који се може преузети уз текст Нацрта закона, путем електронске поште на адресу: prava.slobode.registri@mduls.gov.rs или на адресу Министарства државне управе и локалне самоуправе, Београд, Бирчанинова 6, са напоменом: ,,За јавну расправу о Нацрту закона о изменама и допунама Закона о политичким странкама“.
Саставни део овог јавног позива је Програм јавне расправе са текстом Нацрта закона о изменама и допунама Закона о политичким странкама сa oбразложењем, који је Закључком о спровођењу јавне расправе о Нацрту закона одредио Одбор за правни систем и државне органе.

________________________________________________

Усвојен Предлог закона о изменама и допунама Закона о главном граду

06. 05. 2019.

Влада Републике Србије усвојила је Предлог закона о изменама и допунама Закона о главном граду који ће се до краја маја наћи у Скупштини.
Предлог закона је усвојен у циљу усклађивања са бројним секторским законима, али и прецизирања овлашћења у погледу одређених надлежности које се односе на поједина питања од значаја за грађане главног града.
Циљ предложеног закона је да обезбеди ефикасније и квалитетније обављање послова града Београда на бази његовог посебног уставно-правног положаја и у складу са развијеним стручним, организационим и кадровским капацитетима који постоје у граду Београду.
Најважнија измена коју ће донети нови Закон о главном граду децентрализација.

________________________________________________

Студент београдског Правног факултета вицешампион света у говорништву

30. 04. 2019.

Студенти београдског Правног факултета још једном су заблистали и показали да су међу најбољима на свету, овога пута – пласманом у финалне рунде на такмичењу студената права из области арбитраже и међународног привредног права 26. Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot, који је одржан у Бечу. Велики успех постигли су у конкуренцији 370 факултета из 85 земаља и уз одличан тимски пласман, Давид Вучинић и Стефан Станимировић награђени су као једни од најбољих говорника. Вучинић је у конкуренцији 2.500 учесника био други, а Станимировић је за правничке вештине добио похвалну награду коју је добило свега 3% учесника. Велико знање београдски студенти су показали из области арбитраже и међународног привредног права.

________________________________________________

Пола милијарде динара за пројекте на локалу

24. 04. 2019.

Министар за државну управу и локалну самоуправу потписао је 22. априла 2019. уговоре са 63 градоначелника и председника општина који ће омогућити реализацију 77 пројеката у локалним самоуправама вредним скоро пола милијарде динара. Tи пројекти допринеће развоју општина и градова, a односе се и на изградњу инфраструктуре, увођење Е – управе, организацију културних, туристичких и спортских манифестација, и превентиву природних непогода. На конкурс за расподелу средстава из Фонда за локал стигло 200 пројеката, али је због ограничених средстава одобрено 77 пројеката.

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42