СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  
Специфичности буџетских корисника
 

Локална самоуправа

„Где недостаје људи, треба да сами будемо људи.”
- немачка

Крагујевац - Удружењима за пројекте из културе 28 милиона динара

25. 04. 2019.

Град Крагујевац је за финансирање или суфинансирање пројеката, програма и манифестација у култури из буџета за 2019. одредио 28 мил. дин., а одобрена су 53 пројекта. Подржани су различити пројекти из неколико области уметничког стваралаштва. У музици: Арсенал фест, Интернационални џез фестивал, Међународни фестивал камерне музике Convivium musicum, Интернационални фестивал уметника на хармоници, репрезентативни пројекти који су слика крагујевачке културне сцене и града Крагујевца, пројекти из аудио – визуелне уметности, квалитетне изложбе слика, фото – документарне изложбе, пројекти у циљу јачања међународне културне сарадње.

________________________________________________

Пола милијарде динара за пројекте на локалу

24. 04. 2019.

Министар за државну управу и локалну самоуправу потписао је 22. априла 2019. уговоре са 63 градоначелника и председника општина који ће омогућити реализацију 77 пројеката у локалним самоуправама вредним скоро пола милијарде динара. Tи пројекти допринеће развоју општина и градова на добробит грађана, и да се односе и на изградњу инфраструктуре, увођење е – управе, организацију културних, туристичких и спортских манифестација, и превентиву природних непогода. На конкурс за расподелу средстава из Фонда за локал стигло 200 пројеката, али је због ограничених средстава одобрено 77 пројеката.

________________________________________________

Позив Европске комисије Србији за Поглавље 27

12. 04. 2019.

Европска комисија је 9. априла 2019. званично позвала Србију да поднесе прего-варачку платформу за поглавље 27 о животној средини. Највећи посао чека локалне са-моуправе, за почетак решавање проблема комуналног отпада и изградња постројења за прераду отпадних вода. Ресорно министарство издвојило је 450 милиона за локалне са-моуправе да направе пројекте збрињавања комуналног отпада и пречишћавања вода. „Крајем 2019. имаћемо 200 мил. евра кредита од једне од европских банака управо за израду пројектно – техничке документације за поједине пројекте али и за реализацију истих”, каже министар Триван.

________________________________________________

Потписани уговори о наменским трансферима локалним самоуправама

27. 03. 2019.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић потписао је са представницима 144 локалне самоуправе уговоре о наменским трансферима у вредности од 700 милиона динара. Уговори су потписани на основу Уредбе о наменским трансферима у социјалној заштити од 2016. године, а средства су намењена за унапређење постојећих и развијање нових услуга социјалне заштите у локалним самоуправама.
Oвогодишњи обухват јединица локалне самоуправе знатно je већи у поређењу са свим претходним годинама, с обзиром на то да је први пут укључено 19 јединица локалне самоуправе из Аутономне покрајине Косово и Метохија, које су добиле приближно 130 милиона динара. Такође, ове године је у обрачун враћено и 16 јединица локалне самоуправе које прошле године нису добиле средства због ненаменског трошења или непостојања извештаја о трошењу средстава, односно непостојећег или недовољног учешћа буџета јединица локалне самоуправе у финансирању услуга.

________________________________________________

Позив градовима и општинама да пријаве пројекте за средства из Фонда за локал

25. 03. 2019.

Министар државне управе и локалне самоуправе упутио је позив градовима и општинама да конкуришу за средства из Фонда за локал, и подсетио да рок за пријаву истиче 1. aприла.
Ове године обезбеђено је 50 одсто више средстава за фонд, па је локалним самоуправама на располагању укупно 489.365.000 динара.
Градови и општине на овај начин могу да финансирају изградњу инфраструктуре, увођење е-Управе или организацију културних, туристичких и спортских манифестација од значаја за локалне средине.
Новину у односу на прошлогодишњи конкурс представља финансирање пројеката смањења ризика од климатских промена и елементарних непогода.
Информације за учешће на јавном позиву, јавни позив и потребни обрасци могу се преузети са сајта Министарства.

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42