СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  
Специфичности буџетских корисника
 

Локална самоуправа

„Где недостаје људи, треба да сами будемо људи.”
- немачка

Потписани уговори о наменским трансферима локалним самоуправама

27. 03. 2019.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић потписао је са представницима 144 локалне самоуправе уговоре о наменским трансферима у вредности од 700 милиона динара. Уговори су потписани на основу Уредбе о наменским трансферима у социјалној заштити од 2016. године, а средства су намењена за унапређење постојећих и развијање нових услуга социјалне заштите у локалним самоуправама.
Oвогодишњи обухват јединица локалне самоуправе знатно je већи у поређењу са свим претходним годинама, с обзиром на то да је први пут укључено 19 јединица локалне самоуправе из Аутономне покрајине Косово и Метохија, које су добиле приближно 130 милиона динара. Такође, ове године је у обрачун враћено и 16 јединица локалне самоуправе које прошле године нису добиле средства због ненаменског трошења или непостојања извештаја о трошењу средстава, односно непостојећег или недовољног учешћа буџета јединица локалне самоуправе у финансирању услуга.

________________________________________________

Позив градовима и општинама да пријаве пројекте за средства из Фонда за локал

25. 03. 2019.

Министар државне управе и локалне самоуправе упутио је позив градовима и општинама да конкуришу за средства из Фонда за локал, и подсетио да рок за пријаву истиче 1. aприла.
Ове године обезбеђено је 50 одсто више средстава за фонд, па је локалним самоуправама на располагању укупно 489.365.000 динара.
Градови и општине на овај начин могу да финансирају изградњу инфраструктуре, увођење е-Управе или организацију културних, туристичких и спортских манифестација од значаја за локалне средине.
Новину у односу на прошлогодишњи конкурс представља финансирање пројеката смањења ризика од климатских промена и елементарних непогода.
Информације за учешће на јавном позиву, јавни позив и потребни обрасци могу се преузети са сајта Министарства.

________________________________________________

Јавни позив за подршку локалних самоуправа за рад саветодавних служби за грађане

20. 03. 2019.

Програм Swiss Pro објавио је Јавни позив за подршку локалним самоуправама за успостављање Саветодавних служби за грађане који траје до 16. априла 2019. године.
Право на учешће има 99 градова и општина обихваћених програмом у оквиру кога ће бити подржано до 12 предлога пројеката у вредности од 15.100 до 18.875 долара.
Поред бесповратних средстава за успостављање Саветодавне службе за грађане, градови и општине који поднесу најбоље предлоге пројеката добиће и техничку помоћ у виду израђене методологије за рад Саветодавне службе и вођење евиденције корисника.
У оквиру Програма Swiss PRO биће организовано шест информативних сесиjа у периоду од 25. марта до 3. априла 2019. године, како би се заинтересоване локалне самоуправе широм Србије упознале са детаљима програма подршке.

________________________________________________

Позив за достављање Изјаве о заинтересованости у оквиру Пројекта Подршка спровођењу АП СРЈУ – реформа локалне самоуправе 2016-2019.

19. 03. 2019.

Пројекат „Подршка спровођењу Акционог плана Стратегије реформе јавне управе – реформа локалне самоуправе 2016-2019“ се финансира из средстава донације Швајцарске Конфедерације преко Швajцaрскe aгeнциje за развој и сарадњу (СДЦ), а реализује га Министарство државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) у партнерству са Републичким секретаријатом за јавне политике (РСЈП) и Сталном конференцијом градова и општина.
Део средстава Пројекта намењен је ангажовању консултанта за реализацију следећег задатка: Систем пословне аналитике и извештавања (Business Inteligence – BI) који је намењен јединицама локалне самоуправе (ЈЛС). Ова активност има за циљ побољшање квалитета, доступности и поузданости података JЛС. Систем пословне аналитике и извештавања служиће као средство за побољшање креирања политике, финансијског управљања и пружања услуга на нивоу ЈЛС и као средство за креирање политике засновано на доказима у области реформе ЈЛС.

________________________________________________

Конкурс за доделу средстава из Буџетског фонда за локалне самоуправе

14. 03. 2019.

Министарство државне управе и локалне самоуправе упутило је општинама и градовима јавни позив за пријаву пројеката који ће, у потпуности или делимично, бити финансирани са укупно 489.365.000 динара из Буџетског фонда за локалне самоуправе.
Ове године је обезбеђено за 50% више средстава за овај фонд из ког се финансира изградња инфраструктуре, увођење е-управе и организацијa културних, туристичких и спортских манифестација од значаја за локалне средине.
Средства из буџета издвојена за ову намену из године у годину се повећавају.
Ове године финансираће се и пројекти смањења ризика од климатских промена, елементарних непогода како би се превентивно деловало и како би заштитили имовину и локалних самоуправа и грађана.
Пријављени пројекти морају имати сву потребну пројектно-техничку документацију, дозволе и сагласности и остала документа која су наведена у јавном позиву.
Рок за пријаву пројекта је до 1. априла. Све неопходне информације за учешће на јавном позиву, јавни позив и потребни обрасци могу се преузети са Текст линка сајта ресорног министарства.

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42