СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  
Специфичности буџетских корисника
 

Просвета

„Стећи знање исто је као ставити у џеп драги камен”
- монголска

Пољопривредни факултет други век започиње новим технологијама

07. 02. 2019.

Пољопривредни факултет у Београду ове године обележава стоти рођендан. Други век започиње новим технологијама, а у више од половине студијских програма уводе се предмети са ИТ технологијама. На факултету кажу да су одавно препознали модерну пољопривреду која се ослања на интернет, сензоре, алгоритме. Oд ове године половина студијских програма ће променити назив у складу са тим, а уводе се и нови ИТ предмети. Овај Факултет је на високом 43. месту у свету на Шангајској листи у области прехрамбене технологије.

________________________________________________

Студенти ФОН-а се пласирали на светско маркетинг такмичење

07. 02. 2019.

Студенти ФОН-а из Београда су победом на регионалном маркетинг такмичењу у решавању пословних проблема под називом „Лига будућих лидера” Централне и Источне Европе одржаном у Букурешту обезбедили пласман и учешће на светском такмичењу у Лондону, где ће бранити титулу најбољих освојену прошле године. Студенти Case Study Club-а ФОН-а Наташа Владисављевић, Растко Дамњановић и Марко Трифковић, под менторством проф. др Весне Дамњановић и Лазара Ђелића представили су иновативно стратешко решење за бренд „Coccolino” и маркетинг и продајне тактике комуникације ка младој популацији. Победили су тимове из Пољске, Мађарске, Грчке и Чешке.

________________________________________________

Србија је постала пуноправна чланица програма Еразмус+

06. 02. 2019.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја саопштило је да је Република Србија 5. фебруара званично постала пуноправна чланица програма Еразмус+, највећег образовног програма Европске уније.
Еразмус+ је програм Европске уније који обезбеђује финансирање пројеката за сарадњу у три области: образовање, млади и спорт и помаже константном развоју образовног система кроз подршку пројектима који у својој основи имају теме које су у складу са националним приоритетима наше земље у области образовања.
Тренутно је у току више од 300 пројеката у којима учествују школе, омладинске организације, универзитети, предузећа и други.
Кроз ове пројекте се размењује више од 2.000 студената и више од 300 наставника, ученика и омладинских радника годишње.
Од почетка Еразмус+ програма, Србија је прва у региону Западног Балкана по броју одобрених пројеката, по количини средстава и по броју људи који одлазе на размене у земље ЕУ.
До сада су образовне институције, као и организације које се баве младима учествовале у пројектима укупне вредности веће од 67 милиона евра за све врсте пројеката у оквиру Еразмус+ програма, а број наставно-научног особља, студената и ученика који су у том периоду отишли на међународне размене у европске земље је већи од 5.800.

________________________________________________

Ђаци од на зимском распусту до 18. фебруара

04. 02. 2019.

Прво пологудиште за основце и средњошколце завршено је и ђаци су од 1. фебруара 2019. на зимском распусту, а у школске клупе поново се враћају 18. фебруара. Школским календаром предвиђено је да зимски распуст буде подељен у два дела – први део распуста повезан је са новогодишњим празницима, а други део зимског распуста почиње у петак, 1. фебруара и траје до четвртка, 14. фебруара. На њега се наслања Дан државности, па ће ђаци поново у клупе сести 18. фебруара, када почиње друго полугодиште. За ђаке у Војводини друго полугодиште је већ почело, а зимски распуст трајао је од 24. децембра до 14. јануара.

________________________________________________

До почетка школске 2019/2020. године биће опремљено 10.000 дигиталних учионица

04. 02. 2019.

У Србији постоји 2.000 дигиталних учионица у којима уче прваци и петаци. Исто толико наставника обучено је да предаје из дигиталних уџбеника. Интерактивна настава предвиђена је на часовима информатичког и техничког образовања, али је могућа и на осталим, у зависности од капацитета школе. Министарство просвете је саопштило да до почетка наредне школске године планира да опреми још 8.000 учионица као и да у овој и наредне три године опреми све учионице у земљи и рачунарском опремом за држање наставе уз помоћ дигиталних материјала, али и рачунарима на којима ће деца учити како да их користе и како да програмирају и олакшају себи живот.

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42