СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  
Специфичности буџетских корисника
 

Наука

„Прва реченица коју изговоре научници надомак великог искуства, није „Еурека”, већ „Ово је смешно.“
- Исак Асимов
13.02.2019.

Отворен конкурс „Истражи. Промени” програма „Покрени се за науку”

Конкурс „Истражи. Промени” програма „Покрени се за науку” отворен је, већ четврту годину за редом, и трајаће до 05. маја. Овогодишњим конкурсом биће додељено осам грантова у вредности од по 600.000,00 динара научним тимовима у области фармације, медицине, хемије, и биологије, као и мултидисциплинарним пројектима у овим областима.
Ове године програм конкурса усмерен је на тимски рад, иновативан приступ у раду и алтернативна решења за смањење негативног утицаја на здравље људи и животно окружење.

________________________________________________
17.11.2016.

Иницијатива градова за изградњу паркова науке

Градоначелници девет градова у Србији упутили су 15.11.2016. дописе министру просвете, науке и технолошког развоја Младену Шарчевићу у којима позивају ресорно министарство да подржи њихову иницијативу за изградњу паркова науке. Како се наводи у саопштењу Центра за промоцију науке (ЦПН), циљ акције је да се током 2017. године у парковима у сваком од градова направи Парк науке.
У тим парковима биће, наводе из ЦПН-а, постављени специфично дизајнирани експонати на отвореном простору где се научни појмови усвајају кроз игру и непосредно искуство. Акција је резултат сарадње ЦПН, центара за стручно усавршавање и јединица локалних самоуправа на децентрализацији промоције науке.

________________________________________________
03.11.2016.

Развој информационо комуникационе инфраструктуре у установама образовања, науке и културе

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Министарство трговине, туризма и телекомуникација покренули су пројекат под називом „Развој ИКТ инфраструктуре у установама образовања, науке и културе“, којим је предвиђено да све основне и средње школе буду повезане на Академску мрежу Републике Србије-АМРЕС, а тиме и на интернет.
Уколико неке од школа имају додатних питања везано за пројекат повезивања на АМРЕС, могу се обратити сарадницима у АМРЕС-у слањем поруке на мејл: kontakt@amres.ac.rs .

________________________________________________
05.08.2016.

Усаглашен предлог новог акта о финансирању научних пројеката

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије саопштило је да је радна група направила предлог новог акта о вредновању, избору, финансирању и праћењу научноистраживачких пројеката. Нови акт односи се на пројекте из Програма основних истраживања и основних усмерених истраживања за период од 2017. до 2020. године и Програма истраживања у области технолошког развоја за период од 2017. до 2019. године.
» детаљније «

________________________________________________
12.07.2016.

Израда предлога новог акта о научноистраживачким пројектима

Одржан је први састанак Радне групе за израду предлога новог акта о вредновању, избору, финансирању и праћењу пројеката. У саопштењу Министарства просвете, науке и технолошког развоја наводи се да се пројекти односе на Програм основних истраживања и основних усмерених истраживања и Програм истраживања у области технолошког развоја за период од 2016. до 2020. године. Радну групу је формирало ресорно министарство, а чланове радне групе предложили су председници матичних научних одбора. На првом састанку је договорено да радна група настави рад у три подгрупе према научним областима, и то: природно-математичке и медицинске науке, друштвено-хуманистичке науке и техничко-технолошке и биотехничке науке, како би свака подгрупа дефинисала специфичности у својој области.

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42