Специфичности буџетских корисника
 

Наука

„Прва реченица коју изговоре научници надомак великог искуства, није „Еурека”, већ „Ово је смешно.“
- Исак Асимов
26.06.2023.

Иновациони фонд објавио нови пакет бесповратне помоћи Европске Уније од 26 милиона евра

У оквиру манифестације „ЕУ недеља могућности“ Фонд за иновациону деланост окупио је на свечаности „Фокус на иновације“ све актере иновационог екосистема, који заједно доприносе унапређењу економског развоја Србије.
Фонд је том приликом објавио нови пакет бесповратне помоћи од 26 милиона евра за развој нових производа, услуга и/или технологија иновативних предузећа и представио нових 114 иновативних пројеката који су претходном периоду подржани са 20 милиона евра.
Иновативна предузећа у Србији имају прилику да конкуришу за бесповратна средства у оквиру новог јавног позива Фонда, вредности од 10,3 милиона евра. Јавни позив је намењен микро, малим и средњим предузећима, као и конзорцијумима, које чине приватна предузећа и научноистраживачке организације.
Пријава иновативних пројеката доступна је путем портала Фонда до 15. септембра 2023. године у 12 часова. Фонд у оквиру програма подршке (Програм раног развоја, Програм суфинансирања иновација и Програм сарадње науке и привреде) додељује бесповратна средства у висини до 120.000 евра и до 500.000 евра по појединачном пројекту, у зависности од програма.

________________________________________________
14.06.2023.

Одобрени пројекти за суфинансирање научно-технолошке сарадње између Србије и Словеније за период од 2023. до 2025. године

На основу објављеног конкурса за суфинансирање научно-технолошке сарадње између Републике Србије и Републике Словеније за период 2023-2025, Министарствo науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије и Министарство за високо образовање, науку и иновације Републике Словеније потписало је Документовану одлуку о суфинансирању научно-технолошке сарадње између Републике Србије и Републике Словеније и одобрило за суфинансирање 56 пројеката. Релизација одобрених пројеката је предвиђена у периоду од 1.7.2023. до 30.6.2025. године.

Списак пројеката и Документовану одлуку можете преузети овде.

________________________________________________
08.06.2023.

Објављен други Јавни позив за учешће у средствима Министарства за суфинансирање издавања монографија у Републици Србији у 2023. години

Министарство науке, технолошког развоја и иновација упутило је други Јавни позив за учешћe у средствима Министарства за суфинансирање издавања монографија у Републици Србији у 2023. години.
Министарство надлежно за научноистраживачку делатност у 2023. години суфинансира издавање монографија у Републици Србији, а које су несеријске или научне публикације које се издају у одређеном броју томова, које научним методолошким поступком обрађују одређену издвојену тему из једне научне области.
Критеријуми на основу којих ће се одлучивати о пристиглим пријавама, обрасци захтева и остале информације од значаја за спровођење овог јавног позива налазе се на веб-сајту Министарства www.nitra.gov.rs.
Рок за подношење пријава по овом позиву је до 7.7.2023. године.

________________________________________________
05.06.2023.

Објављена прелиминарна листа за стипендије ”Доситеја” Фонда за младе таленте

На седници Фонда за младе таленте утврђена је прелиминарна листа кандидата за стипендирање у оквиру Конкурса за стипендирање до 1050 најбољих студената завршне године основних академских и до 500 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија ѕа школску 2022/23. годину – Доситеја.
Кандидати су рангирани на основу просечних оцена и према образовно-научном пољу. Евентуалне жалбе на Листу прелиминарних резултата пријављени кандидати могу поднети у року од три радна дана од дана објављивања, најкасније до 7. јуна, путем адресе електронске поште fond.konkursi@nitra.gov.rs.

________________________________________________
29.05.2023.

Потписан Споразум о пословној сарадњи између“ Службеног гласника” и Министарства науке, технолошког развоја и иновација

Јавно предузеће "Службени гласник" и Министарство науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије потписали су Споразум о пословној сарадњи. Циљ успостављања је дубља међусобна сарадња у областима од значаја за обе стране, као и промоција науке у Републици Србији.
„Службени гласник” и Министарство ће заједно подстицати и радити на издавању публикација из области науке, технолошког развоја и иновација, објављивању научних часописа, зборника научних радова, преводима значајне инонаучне литературе, као и објављивању докторских дисертација.

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42