Специфичности буџетских корисника
 

Правосуђе

„Предузети нови корак, изговорити нову реч – то је оно чега се људи највише плаше”
- Фјодор Достојевски
13.09.2023.

Генерални тужилац Словачке у посети Министарству правде

Министарка правде састала се са генералним тужиоцем Словачке Републике, који се, на позив Врховног јавног тужиоца, налази у радној посети Републици Србији.
На састанку су вођени разговори о унапређењу билатералне сарадње у борби против свих облика криминала, а посебно је истакнут значај потписаног Меморандума о сарадњи између Врховног јавног тужилаштва Републике Србије и Генералног тужилаштва Словачке Републике.

________________________________________________
05.09.2023.

Министарка правде са повереником за информације од јавног значаја и заштиту података о личности

Министарка правде састала се са Повереником за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.
Током разговора, указано је на значај рада Повереника у заштити права која у оквиру својих законских надлежности штити. Изражена је спремност даљег унапређења сарадње између Министарства правде и Повереника и разматране могућности унапређења постојећих законских решења, како би се рад овог независног органа учинио још ефикаснијим.

________________________________________________
24.08.2023.

Свечано уручени уговори о додели средстава прикупљених по основу опортунитета

Министарство правде свечано је уручило уговоре о додели средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења (опортунитет) за 180 пројеката од јавног интереса из области здравства, културе, просвете, социјалне заштите и хуманитарног рада.
У 2023. години за здравство издвојено је више од 200 милиона динара, образовање је финасирано са више од 188 милиона динара, социјална заштита са више од 30 милиона динара, култура са више од 20 милиона динара, хуманитарни рад са 30 милиона динара, док је зa положај особа са инвалидитетом издвојено више од 27 милиона динара.

________________________________________________
23.08.2023.

Одржан Oкругли сто о Предлогу Националне стратегије за борбу против корупције за период 2023–2028. године

Министарство правде Републике Србије организовало је Округли сто који је, у оквиру јавне расправе о Предлогу Националне стратегије за борбу против корупције за период 2023–2028. године са пратећим Акционим планом за период 2023–2024. године, одржан уз подршку пројекта „Јачање владавине права у Србији".
Сврха новог стратешког документа је јачање постојећих и стварање нових системских решења за спречавање корупције на свим нивоима, подизање свести о њеној штетности, као и важности континуираног спровођења и унапређења постојећих антикорупцијских механизама.

________________________________________________
28.04.2023.

Подршка Министарству правде за уложене напоре у реформи правосуђа

Министарка правде састала се са представницима Радног тела Савета ЕУ за проширење и државе које воде преговоре о приступању којима су представљени досадашњи резултати у остваривању Акционог плана за Поглавље 23 „Правосуђе и основна права“. Истаклнуто је да је Република Србија, усвајањем уставних амандмана и новог сета правосудних закона, започела поступак свеобухватне реформе правосудног система, којом ће се осигурати владавина права и учврстити темељи правне сигурности.
Чланови Радне групе честитали су Министарству правде на постигнутим резултатима и изразили подршку за уложене напоре у изградњи система којим ће се постићи виши степен заштите основних права и слобода.

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42