Специфичности буџетских корисника
 

Омладина и спорт

„Кад су заједно љубав према послу и умеће, очекујте генијално дело.”
03.04.2023.

Формирање шест нових канцеларија за младе на КиМ

су са представницима локалних самоуправа и канцеларија за младе са територије Косова и Метохије о омладинској политици и унапређењу положаја младих.
На састанку је договорено формирање шест нових канцеларија за младе у Штрпцу, Косовској Митровици, Гњилану, Звечану, Ораховцу и Косовској Каменици.
Представници канцеларија за младе су информисани о могућности да аплицирају на јавни конкурс за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу.
Такође, разговарано је и о проблемима са којима се млади на територији КиМ суочавају у локалним срединама, као и о потенцијалним активностима и препорукама за оснивање омладинског клуба и Савета за младе.

________________________________________________
03.04.2023.

Јавне консултације поводом израде Нацрта Акционог плана за период од 2023. до 2025. године за спровођење Стратегије за младе у Републици Србији за период од 2023. до 2030. године

Министартство туризма и омладине спроводи јавне консултације о Нацрту Акционог плана за период од 2023. до 2025. године за спровођење Стратегије за младе у Републици Србији за период од 2023. до 2030. године, у периоду од 31. марта до 10. априла 2023. године и позива представнике државних органа и организација, привредних субјеката, пословних удружења, стручне јавности, међународних организација цивилног друштва и друга заинтересована лица, да дају своје предлоге, коментаре и сугестије на Нацрт Акционог плана, у обрасцу који је објављен заједно са свим неопходним документима, на следеће електронске адресе: milica.kovacevic@mto.gov.rs и omladina@mto.gov.rs .
По окончању консултативног процеса, Министарство туризма и омладине размотриће све пристигле кометаре, предлоге и сугестије и на основу тога сачинити извештај о јавним консултацијама, који ће објавити на интернет страници Министарства, као и на порталу Еконсултације.

________________________________________________
30.03.2023.

Објављени Јавни конкурси за програме и пројекте од јавног интереса у областима омладинског сектора

Министарство туризма и омладине расписало је Јавне конкурсе за програме и пројекте од јавног интереса у областима омладинског сектора, и то:
1. Јавни конкурс за финансирање и суфинансирање програма и пројеката за спровођење циљева Стратегије за младе у Републици Србији за период од 2023. до 2030. године и програма „Млади су законˮ;
2. Јавни конкурс за стимулисање различитих облика запошљавања, самозапошљавања и предузетништва младих;
3. Јавни конкурс за развој и спровођење омладинске политике;
4. Јавни конкурс за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу.
Рокови за достављање предлога програма и пројеката су 15 дана од дана објављивања конкурса, односно до 13. априла 2023. године.

________________________________________________
21.03.2023.

Обавештење о почетку израде нацрта Акционог плана за спровођење стратегије за младе у Републици Србији за период од 2023. до 2030. године, у периоду од 2023. до 2025. године

Министарство туризма и омладине обавештава заинтересовану јавност о почетку израде нацрта Акционог плана за спровођење Стратегије за младе у Републици Србији за период од 2023. до 2030. године, у периоду од 2023. до 2025. године, која је усвојена 26. јануара 2023. године на седници Владе Републике Србије.
Министарство туризма и омладине формирало је Радну групу за израду Нацрта акционог плана за спровођење Стратегије за младе у РС за период од 2023. до 2030. године, у периоду од 2023. до 2025.године.

________________________________________________
27.02.2023.

Одржан Глобални министарски форум о спортским вредностима, етици и интегритету у Ријаду

Министар спорта у Влади Републике Србије учествовао је на Глобалном министарском форуму о спортским вредностима, етици и интергритету 2023. који је одржан у Ријаду, који је окупио преко 30 министара спорта из целог света и представника међународних организација.
Циљ форума је био сагледавање постојећег стања спорта генерално и проналажење модуса кроз конкретне акције како би се дошло до остварења заједничких циљева и спорт као јавно добро заштитио. На форуму су разматране најбоље праксе сарадње између земља и изградња плодоносних односа међу државама учесницама и тимовима и подржавање заједничких визија о спортским питањима, како би се текући изазови и будуће прилике решавале на начин који трансформише спорт у константно растући сектор глобалног друштва и планете.
Финални закључак Глобалног министарског форума о спортским вредностима, етици и интергритету 2023. у Ријаду је да су као производ овог догађаја склопљена партнерства која ће помоћи да се оствари позитиван и трајан утицај на нивоу светске заједнице.

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42