Специфичности буџетских корисника
 

Здравство

„Наказно тело не унаказује дух, али лепота душе краси тело.”
- Сенека
17.10.2023.

Потписан Меморандум о сарадњи у унапређењу менталног здравља младих

Представници министарстава здравља, просвете, туризма и омладине и бригу о породици и демографију потписали су Меморандум о сарадњи са циљем изналажења адекватних решења за унапређење менталног здравља младих.
Истакнуто је да је неопходно да се са разумевањем креирају кампање које обухватају потребе деце и родитеља, као и да се оствари сарадња са младима како би се ефикасније допрло до њихових вршњака.
Организатор Другe међународне конференције посвећене менталном здрављу младих је УНИЦЕФ, а скуп је усмерен на питања менталног здравља и психосоцијалног благостања деце и адолесцената, актуелне проблеме менталног здравља деце и породице и потребу за снажним програмским одговором Владе Србије.

________________________________________________
19.09.2023.

Препоруке Радне групе за поступање у условима пандемије COVID-19

Радна група Министарства здравља за поступање у условима пандемије COVID-19 на седници одржаној у Институту за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ донела је препоруке за поступање на нивоу примарне здравствене заштите, болничких установа, као и у вези са ношењем маски у здравственим установама и вакцинацијом.
Детаљније прочитајте овде.

________________________________________________
14.09.2023.

Радни однос на неодређено време свим запосленима у току Ковид пандемије

Према Закључку Владе од 31. августа 2023. године који се односи на запошљавање на неодређено време здравствених радника и сарадника ангажованих током Ковид пандемије, Министарство здравља Ребулике Србије интензивно предузима све активности из своје надлежности у циљу реализације овог закључка.
Све здравствене установе у Републици Србији обевештене су да до сутра, 15. септембра путем имејл адресе radnici.covid19@zdravlje.gov.rs доставе податке о здравственим радницима и сарадницима који су били ангажовани током ковид пандемије.
Комисијa Министарства здравља ће анализирати добијене податке и уклопити их у кадровске планове.

________________________________________________
01.09.2023.

Почела јавна расправа поводoм Нацрта закона о здравственој документацији и евиденцијама у области здравства

Министарство здравља је, у сарадњи са Радном групом за измену регулаторног оквира за израду E-картона, припремило Нацрт закона о здравственој документацији и евиденцијама у области здравства.
Јавна расправа поводом овог Нацрта почела је 28. августа и траје до 18. септембра 2023. године. Нацрт је доступан заинтересованој јавности преко сајта Министарства здравља, као и на порталу е-консултације.
Потреба за доношењем новог Закона о здравственој документацији и евиденцијама у области здравства јавила се сходно утврђеним приоритетима Владе Републике Србије, од којих је један и развој дигитализације у здравству.
По спроведеној јавној расправи, размотриће се сви пристигли предлози и у складу са тим, предложити најоптималнија решења у овој области.

________________________________________________
18.08.2023.

Одржан састанак представника Торлака и директора домова здравља

Ради разматрања нове и унапређења постојеће сарадње са Институтом за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“ на пољима бактериолошке и вирусолошке дијагностике, алерголошке дијагностике и алерголошке терапије данас је одржан састанак представника Министарства здравља, Института „Торлак“ и директора домова здравља на територији Београда.
Циљ састанка био је разматрање могућности повећања броја здравствених услуга, пре свега на пољу дијагностике, алерголошке дијагностике и алерголошке терапије, које се могу обавити код изабраног лекара.

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42