Специфичности буџетских корисника
 

Здравство

„Наказно тело не унаказује дух, али лепота душе краси тело.”
- Сенека
31.07.2023.

У току је Јавна расправа о припреми Нацрта закона о допунама Закона о заштити лица са менталним сметњама

Јавна расправа о припреми Нацрта закона о допунама Закона о заштити лица са менталним сметњама одржана је у организацији Министарства здравља.
Анализа закона и прописа који уређују област менталног здравља наступила је након злочина који су се почетком маја догодили у ОШ „Владислав Рибникар” у Београду и Младеновцу.
Министарство здравља до 9. августа спроводи јавну расправу о припреми Нацрта закона о допунама Закона о заштити лица са менталним сметњама. Установљена је неопходност промене законских оквира, како би држава имала ефикасне механизме за адекватно и правовремено реаговање.
Текст Нацрта закона о допунама Закона о заштити лица са менталним сметњама објављен је на интернет страници Министарства здравља https://www.zdravlje.gov.rs/ и на порталу https://ekonsultacije.gov.rs/
Позивамо стручну јавност и све заинтересоване да учествују у расправи и својим коментарима и предлозима допринесу што квалитетнијем финалном нацрту закона, који је у интересу свих грађана. Коментари и предлози могу се доставити путем мејл адресе mentalnozdravlje@zdravlje.gov.rs.

________________________________________________
25.07.2023.

Уручени уговори у области здравствене заштите удружењима грађана

Министарство здравља уручило је укупно 27 уговора удружењима грађана којима су одобрена средства Министарства након спроведеног Јавног позива за финансирање пројеката за реализацију Програма 1802 „Превентивна здравствена заштита“.
У оквиру Пројекта 0010 „Унапређење доступности здравствене заштите ромској популацији“ у 2023. години уручени су уговори представницима 17 удружења грађана, док су у оквиру Пројекта 0012 „Подршка активностима удружења грађана у области здравствене заштите“ у 2023. години уручени уговори представницима 10 удружења грађана.

________________________________________________
02.06.2023.

Опрема и возила за трансфузију и трансплантацију стигли у здравствене установе у Србији

Седам здравствених установа широм Србије добило је 11 специјализованих возила за трансфузију и безбедан транспорт крви, захваљујући донацији Европске уније. Уз ова возила, донирана је и опрема за трансфузију и трансплантацију која је већ у употреби у здравственим установама у Србији, укупне вредности 2,6 милиона евра, од чега је ЕУ обезбедила 1,5 милион евра.
ЕУ је до сада обезбедила 570 милиона евра кредита и донација за здравствени систем Србије којима су опремљене болнице, лабораторије, заводи за јавно здравље и центри за трансфузију крви.

________________________________________________
30.05.2023.

Одржан Фестивал здравља

"Фестивал здравља" одржан је у Дому Војске Србије у Београду, а отворила га је министарка здравља.
На 28. пролећном ”Фестивалу здравља", испред Дома војске где је био паркиран камион за превентивне прегледе, али и испред штандова свих здравствених установа, грађани су обављали прегледе и консултације са лекарима из бројних државних домова здравља и клиника.

________________________________________________
23.05.2023.

Потписан уговор о донацији за реконструкцију зграде Градског завода за хитну медицинску помоћ у Београду

Уговор о донацији Европске уније за реконструкцију Градског завода за хитну медицинску помоћ потписали су градоначелник Београда и амбасадор Европске уније у Старом двору у Београду.
Уговор је вредан 8,8 милиона евра бесповратних средстава која ће бити иложена у реконструкцију зграде Завода за хитну медицинску помоћ.

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42