СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  
Актуелне информације
 

ПРОПИСИ (законска регулатива)

18.06.2019.

- Данас нема новообјављених службених гласила.

ВЕСТИ

Важно обавештење за мале матуранте тест из математике одложен за четвртак
Министарство просвете отказало је полагање теста из математике у оквиру завршног испита које је било заказано за данас. Полагање је одложено за четвртак, 20. јун 2019. године са почетком од 9 часова.
Мали матуранти данас имају паузу у полагању, са тестирањем ће наставити сутра када полажу комбиновани тест, док ће у четвртак, 20. јуна решавати задатке из математике.

Одржана прва Јавна расправа о Нацрту закона о социјалној карти
Нацрт закона о социјалној карти представљен је на првој Јавној расправи која је одржана у Дому Народне Скупштине Републике Србије.
Доношењем Закона о социјалним карта требало би да се успостави ефективније и праведније остваривање социјалне заштите кроз унапређење процеса одлучивања о правима и услугама у систему социјалне заштите.
Успостављањем интегрисаног информационог система између центара за социјални рад и институција, односно формирањем специјалних база у којима ће се налазити подаци о приходима, имовини и други подаци битни за утврђивање социјално - економског статуса корисника, као и подаци о врсти права из социјалне заштите које лице користи или је користило, омогућиће се ефикасније и праведније остваривање социјалне заштите и аутоматска размена података између центара.


Здравствени туризам - велики потенцијали и могућности
Четири нове здравствене установе добиле су сертификате о испуњеним условима и стандардима за учешће у Пројекту развоја и унапређења здравственог туризма Србије. До сада је те критеријуме испунило око 60 здравствених установа.
Ускоро ће бити покренута "Гугл стор" апликација са информацијама о ординацијама које постоје у Србији, а које страни гости могу посетити ради потребних третмана и интервенција.
Идеја је да се промоцијом приватних клиника повећају и хотелијерске услуге, а и поспеши пораст услуга авиопревозника чиме ће бити заокружена идеја о свеукупном развоју здравственог туризма.
Тим који ради на овом Пројекту објединио је чланове из Туристичке организације Србије, Јуте, "Ер Србије" и Нордијске алијансе.

ИЗ РАДА ОБРАЗОВНОГ ИНФОРМАТОРА
Садржај комплета часописа број 12/2019 можете погледати на следећим линковима:
Буџетско рачуноводство
Правни саветник
Подсетник за директора

Нови (По)недељник можете погледати овде: Број 216


Уколико нисте примили овај или неки од претходних бројева (По)недељника, а желите
да добијате сваког понедељка на вашу мејл адресу, пријавите се на
korisnickiservis@obrazovni.rs.

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42