СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  
Актуелне информације
 

ПРОПИСИ (законска регулатива)

26.06.2019.

- Данас нема новообјављених службених гласила.

ВЕСТИ

Представљен пројекат подршке реформи предшколског система
Пројекат „Подршка реформи система предшколског васпитања и образовања у Србији” (СУПЕР) представљен је јуче у Београду. Тим пројектом, који финансира са око 900.000 евра, ЕУ наставља да пружа подршку системској реформи предшколског васпитања и образовања у Србији. У овај ИПА пројекат укључено је 50 општина и предшколских установа, које у претходном периоду нису биле обухваћене сличним пројектним активностима, а током пројекта СУПЕР више од 1.000 васпитачица проћи ће различите обуке. Пројектом управља Министарство финансија, а реализује се у сарадњи са Министарством просвете. Пројектне активности почеле су у марту 2019. и трајаће две године.

Наставак мера за бољи положај центара за социјални рад
Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања истакло је оснаживање центара за социјални рад, и побољшање квалитета рада запослених и пружања услуга корисницима, као један од приоритета свог пословања. Кроз пројекат оснаживања центара за социјални рад, који је подразумевао четири фазе, добијен је велики број препорука везаних за реорганизацију начина рада центара за социјални рад и професионалне компетенције запослених у центрима за социјални рад у Србији. Осим унапређења директно везаних за запослене у центрима за социјални рад, предложено је и оснивање специјализованих регионалних центара и формирање централне службе за људске ресурсе.Реформа система финансирања научних истраживања
О Предлогу закона о науци и истраживањима у Скупштини Србије јавна расправа је спроведена у периоду од 3. децембра 2018. до 3. јануара 2019. у више градова Србије, а сада је исти и образложен. Министарство је узело у обзир бројне проблеме и незадовољство већине истраживача у научној заједници постојећим законским оквиром, те ће на основу закључака спровести комплетну реформу система финансирања научних истраживања. Закон о науци и истраживањима и Закон о Фонду за науку створиће правни основ за прелазак са искључиво пројектног на двојно финансирање – институционално и пројектно, а приступиће се и изради подзаконских аката који ће дефинисати шта се очекује као резултат институционалног финансирања.


ИЗ РАДА ОБРАЗОВНОГ ИНФОРМАТОРА
Садржај комплета часописа број 12/2019 можете погледати на следећим линковима:
Буџетско рачуноводство
Правни саветник
Подсетник за директора

Нови (По)недељник можете погледати овде: Број 217


Уколико нисте примили овај или неки од претходних бројева (По)недељника, а желите
да добијате сваког понедељка на вашу мејл адресу, пријавите се на
korisnickiservis@obrazovni.rs.

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42