СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  
Актуелне информације
 

ПРОПИСИ (законска регулатива)

27.06.2019.

Објављена су следећа службена гласила:
- Службени гласник РС, број 46 од 26.6.2019. и
- Службени лист АП Војводине, број 28 од 19.6.2019. године.

ВЕСТИ

Потписан Протокол "е-Србија" за брже услуге за грађане
Протокол о сарадњи у циљу даљег унапређења дигитализације у Републици Србији "е-Србија" који ће обезбедити грађанима брже и квалитетније услуге потписан је јуче у Београду.
Протоколом се уређује начин сарадње НБС и Владе ради стварања свих предуслова и активног деловања на даљем унапређењу процеса дигитализације, како би се Србија сврстала међу дигитално најразвијенија друштва у Европи.
Циљ Владе је да се направи окружење које ће омогућити да грађани имају брзу и квалитетну јавну управу, односно управу која ефикасно пружа јавне услуге.
Влада и НБС успешно раде већ дуже време на дигитализацији, а међу пројектима који су успешно заживели у пракси су електронска плаћања платним картицама преко портала еУправе, увођење инстант плаћања, као и увођење ПОС терминала на шалтере јавне управе – од катастра до МУП-а, а уведен је и регулаторни сетбокс за плаћања који омогућава тестирање иновативних начина плаћања.

Представљање радног текста Акционог плана за прве три године спровођења Националне стратегије за остваривање права жртава и сведока кривичних дела
Конференција поводом представљања радног текста Акционог плана за прве три године спровођења Националне стратегије за остваривање права жртава и сведока кривичних дела, чија је израда такође у току, одржава се данас у Београду.Израда Стратегије за остваривање права жртава и сведока кривичних дела, заједно са пратећим Акционим планом, део је ширег пројекта Министарства правде „Подршка жртвама и сведоцима кривичних дела у Србији“, који спроводи са Мисијом ОЕБС-а у Србији, а финансиран је од стране Европске уније.

Уговори о раду за 258 најбољих медицинара
Уговоре о раду јуче је добило 100 најбољих дипломаца медицинских факултета у Србији и 158 најбољих ученика средњих медицинских школа. Поред добијеног посла, држава ће им финансирати и специјализацију и докторске студије.


ИЗ РАДА ОБРАЗОВНОГ ИНФОРМАТОРА
Садржај комплета часописа број 12/2019 можете погледати на следећим линковима:
Буџетско рачуноводство
Правни саветник
Подсетник за директора

Нови (По)недељник можете погледати овде: Број 217


Уколико нисте примили овај или неки од претходних бројева (По)недељника, а желите
да добијате сваког понедељка на вашу мејл адресу, пријавите се на
korisnickiservis@obrazovni.rs.


Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42