СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  
Специфичности буџетских корисника
 

Омладина и спорт

„Кад су заједно љубав према послу и умеће, очекујте генијално дело.”

Отворена Друга међународна конференција медицине спорта

24. 05. 2019.

На отварању Друге међународне конференције медицине спорта, која ће трајати наредна три дана, истакнуто је да професионални и рекреативни спорт захтевају уску сарадњу са медицином спорта, уз оцену да се не могу добити врхунски резултати без директне сарадње са стручњацима из те области. Идеја за организацију ове конференције проистекла из чињенице да се све чешће дешавају незгоде у спорту и у рекреацији.
Конференцију организује Завод за спорт и медицину спорта, уз подршку Међународне федерације медицине спорта и Удружења за медицину спорта Србије, а одржава се под покровитељством Министарства омладине и спорта.

________________________________________________

Додељене стипендије врхунским спортистима и стипендистима Фонда за младе таленте

23. 05. 2019.

Министар омладине и спорта доделио је уговоре о стипендирању врхунским спортистима и стипендистима Фонда за младе таленте са Универзитета у Београду, Универзитета уметности у Београду, Универзитета одбране и Криминалистичко-полицијске академије у Београду.
Од 2014. године Фонд за младе таленте Републике Србије „Доситеја“ доделио је 3.514 стипендија студентима завршне године основних и мастер академских студија на високошколским установама чији је оснивач Република Србија, а које имају седиште у Београду.
У претходних пет година повећан је број стипендиста који студирају у Републици Србији са 1.000 на 1.360, а износ стипендија са 25.000 на 30.000 динара. По Конкурсу за стипендирање најбољих студената за школску 2018/19. годину, Фонд је доделио 588 стипендија студентима са високошколских установа са седиштем у Београду.

________________________________________________

Расписан јавни позив за достављање предлога програма у области спорта

17. 05. 2019.

Министарство омладине и спорта расписало је јавни позив за достављање предлога посебног програма у области спорта у Републици Србији са дефинисаним програмским задатком: Повећан број спортских секција и других ваннаставних спортских и рекреативних активности.
Програм који се реализује кроз унапред дефинисан програмски задатак мора бити из области општег интереса у области спорта: унапређење спортске рекреације, промоција и подстицање бављења спортом свих грађана Републике Србије, а нарочито деце, жена, младих и особа са инвалидитетом. Програмски задатак се односи на повећање понуде спортских садржаја, укључивања младих у рекреативне и бесплатне спортске активности.
Конкурс је отворен до 24. маја 2019. године.
Планирана средства за реализацију овог програмског задатка у оквиру посебних програма износе укупно 16.000.000,00 динара.
Детаљније информације о конкурсу можете видети овде.

________________________________________________

Међународна конференција медицине спорта у Београду

14. 05. 2019.

Међународна конференција медицине спорта Србије, друга по реду, у организацији Завода за спорт и медицину спорта, а уз подрддку Интернационалне Федерације Медицине Спорта и Удружења за медицину спорта Србије, одржаће се од 23. до 25. маја у Београду.
Директор Завода за спорт и медицину спорта Горан Бојовић истакао је да је ова конференција још једна прилика је да се усвоје нова, потврђена сазнања и имплементирају у пракси како би се унапредио рад и очувало здравље спортиста.

________________________________________________

Почеле пријаве за стартапе за иновације у области спорта

07. 05. 2019.

Пријаве за први програм подршке стартап кредитима у Србији који развијају иновације у области спорта који Научно – технолошки парк Београд реализује у сарадњи са израелским Colosseum Sport су отворене. Могућност да конкуришу за јединствени петомесечни програм Colosseum Sports Tech Serbia имају стартапи који развијају нова технолошка решења у свим сферама спорта: развој спортиста, анализа података, еспорт, преносиве технологије, wellness и исхрана, медији и емитовање спортских догађаја. Детаљне информације можете погледате: www.colosseum-serbia.rs.

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42