Специфичности буџетских корисника
 

Омладина и спорт

„Кад су заједно љубав према послу и умеће, очекујте генијално дело.”
29.09.2023.

Савет за младе у програму активности „75 дана за 75 година Универзалне декларације о људским правима“

У Палати Србија одржан је први заједнички састанак два радна тела Владе Србије, Савета за младе и Савета за праћење примене препорука Уједињених нација за људска права на тему културе људских права младих особа којим је започето спровођење низа активности под слоганом „75 дана за 75 година Универзалне декларације о људским правима“.
На састанку је закључено да реализација свих активности у оквиру обележавања годишњице Универзалне декларације о људским правима треба да допринесе развоју културе људских права и будућег заједничког, координисаног рада на унапређењу и заштити људских права у нашем друштву и унапређењу квалитета живота како младих тако и свих наших грађана.

________________________________________________
24.08.2023.

Објављени резултати Jавног конкурса за финансирање и суфинансирање програма и пројеката за спровођење циљева Стратегије за младе у Републици Србији за период од 2023. до 2030. године и програма „Млади су закон”

Министарство туризма и омладине донело је Одлуку о додели финансијских средстава за финансирање и суфинансирање програма и пројеката.

У циљу спровођења циљева и мера Стратегије за младе у Републици Србији за период од 2023. до 2030. године и програма „Млади су закон”, Министарство туризма и омладине је у оквиру Jавног конкурса за финансирање и суфинансирање програма и пројеката за спровођење циљева Стратегије за младе у Републици Србији за период од 2023. до 2030. године и програма „Млади су закон”, на основу предлога комисије, од пристиглих 144 предлога програма и пројеката, одабрало 68 програма и пројеката који ће се финансирати у укупном износу од 102.985.929,06 динара.

Резултате Jавног конкурса можете погледати овде.

________________________________________________
31.05.2023.

Одржана седница комисије за стратешко планирање у области борбе против негативних појава у спорту

Прва седнице комисије за стратешко планирање у области борбе против негативних појава у спорту и заштите интегритета у спорту, а у оквиру Савета Министарства спорта, одржана je у просторијама Спортског савеза Србије.
Дневни ред обухватио је израду Правилника о ближим условима о начинима препознавања облика злостављања, злоупотребе, дискриминације и насиља над децом у спорту (Закон о спорту члан 4. став 6.), ратификацију конвенција Савета Европе, израду официјалног превода обе конвенције и смернице о спортском интегритету Акција број 3, Казанског акционог плана са свим пратећим документима, као и припрему конститутивне седнице Националног савета за спречавање негативних појава, а на основу члана 167. Закона о спорту.

________________________________________________
19.05.2023.

Министарство спорта доделило стипендије спортистима за 2023.

Свечано потписивање уговора о стипендирању између Министарства спорта и спортиста одржано је у "Палати Србија".
Укупно 424 врхунских спортиста аматера из 52 национална гранска спортска савеза на основу остварених резултата из 2022. године биће стипендирано. Заслужних спортиста има 119, спортиста међународног ранга 141, док је укупан број спортиста националног ранга 164.
Укупна вредност додељених стипендија за које ће Министарство спорта обезбедити неопходна средства износи 378.500.000,00 динара.

________________________________________________
15.05.2023.

Србија и Малдиви потписали Меморандум о разумевању у области спорта

Министарство спорта Републике Србије и Министарство омладине, спорта и оснаживања заједнице Републике Малдиви потписали су Меморандум о разумевању у области спорта.
Приоритет Србије и Малдива у сарадњи у области спорта биће размена знања и искуства у области науке и технологије примењене у спорту, спортској медицини, спортском туризму, организацији спортских догађаја, обуци спортских стручњака и стручњака у спорту и другим питањима везаним за развој спорта у обе земље.

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42