СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  
Специфичности буџетских корисника
 

Култура

„Кад оцењујем неко уметничко дело, однесем га и ставим поред нечега што је Бог створио, поред дрвета или цвета. Ако је у питању несклад, значи да то није уметност.”
- Марк Шагал

Средства додељена на конкурсу „Градови у фокусу“ као подстицај принципу децентрализације културне политике

14. 03. 2019.

Захваљујући средствима додељеним на конкурсу Министарства културе и информисања „Градови у фокусу“ Модерна галерија у Ваљеву обогатила је своју колекцију са пет нових дела.
Конкурс „Градови у фокусу“ један је од начина да се подстакне принцип децентрализације културне политике у Србији и да се помогну добри пројекти из наших градова и вароши који имају квалитетне установе културе.

________________________________________________

Културна сарадња Србије и Чешке

12. 03. 2019.

На састанку министра културе и информисања Републике Србије и амбасадора Републике Чешке наглашено је да постоји добра и динамична сарадња међу уметницима и институцијама културе две земље, али и простор за њихово унапређење.
За ову јесен најављена је манифестација „Дани чешког филма“ у Југословенској кинотеци, а представљена је и идеја одржавања Недеље српске културе у Чешкој, као и Недеље чешке културе у Србији, што би допринело сарадњи двеју држава у области савремене уметности.

________________________________________________

Три деценије Битеф театра

12. 03. 2019.

Поводом 30 година рада „Битеф театра” приређен је мултимедијални догађај „И даље у завери са позоришним духом” у коме поклоници уметности могу да уживају 30 сати. За припрему овог догађаја је употребљена разноврсна грађа из „Битеф”-а, од фотографија и плаката до записа представа, па и личних белешки уметника који су овде стварали.
Посебну пажњу посетилаца привукла је соба уметника „Битеф театра”, која је опремљена изнад главне сцене Битефа и названа „Мирина соба”.

________________________________________________

Расписан Конкурс за програме у Културном центру Србије у Паризу

11. 03. 2019.

Министарство културе и информисања расписало је Kонкурс за предлагање програма/пројеката у области културе и уметности за Културни центар Србије у Паризу у 2019. години. Конкус је објављен је у дневном листу „Политика“ и на сајту Министарства културе и информисања , а биће отворен до 8. априла 2019. године. Право учешћа имаjу установе, уметничка и друга удружења регистрована за обављање делатности културе, као и други субјекти у култури, осим установа културе чији је оснивач Република Србија.
Циљ Конкурса jе развој српско-француске културне сарадње, пружањем подршке и промоцијом већ реализованих успешних пројеката и успешних појединаца, у својој области, који ће бити суфинансирани или финансирани за представљање у Француској.
Програми који се предлажу треба да су превасходно намењени упознавању са српском културом и приближавању достигнућа српске уметничке сцене француској публици.

________________________________________________

Изложба „Осми март у Србији, Србија је део света“

07. 03. 2019.

Изложба „Осми март у Србији, Србија је део света“ биће отворена у петак, 8. марта, са почетком у 10 часова у Свечаној сали Скупштине Града Београда.
На изложби ће бити представљено 20 жена Србије које су дале допринос у UNESCO областима, у образовању, науци, култури, уметности, информисању и комуникацијама, а чији се профили налазе на порталу Википедије.
Након тога, у 11 часова у Српско - корејском Информатичком приступном центру волонтери Викимедије Србије и запослени у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања уносиће нове профиле знаменитих жена Србије, које нису представљене на Википедији.

________________________________________________

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42