СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  
Специфичности буџетских корисника
 

Култура

„Кад оцењујем неко уметничко дело, однесем га и ставим поред нечега што је Бог створио, поред дрвета или цвета. Ако је у питању несклад, значи да то није уметност.”
- Марк Шагал
26.03.2019.

Изложба Биљане Вилимон и Владимира Величковића у Паризу

У организацији Историјског музеја Србије у Културном центру Србије у Паризу отворена је изложба слика Биљане Вилимон и Владимира Величковића под тематским називом "И док су падале бомбе", а поводом обележавања две деценије од НАТО агресије на СР Југославију.
Изложба је заснована на ликовном дневнику који је Биљана Вилимон водила за време бомбардовања, док се Владимир Величковић прикључио се излагањем једног свог дела. Поставка је раније приказана и у Београду.


________________________________________________
22.03.2019.

Представљена Стратегија Удружења књижевника Србије за период 2019-2023.

Поводом представљања Стратегије Удружења књижевника Србије за период 2019 - 2023. министар културе и информисања у разговору са председником Удружења Милованом Витезовићем и члановима Управног одбора истакао је да Влада Републике Србије велику пажњу поклања сарадњи са уметничким удружењима и улаже велике напоре да се српска култура очува и унапреди и на што успешнији начин презентује у свету, а нарочиту пажњу поклања очувању језика. Министарство културе и информисања наставиће да подржава све напоре и активности репрезентативних уметничких удружења, од којих је Удружење књижевника Србије једно од оних од кога се очекује да у предстојећем периоду битно унапреди статус културе и културних посленика у српском друштву.

________________________________________________
22.03.2019.

Ноћ музеја са темом „Слобода” одржава се 18. маја

Шеснаеста Ноћ музеја ове године се одржава 18. маја, од 16 сати до поноћи.
Тема "Слобода" биће прави изазов за све музеје, галерије, установе културе, институције и здања богата историјом широм Србије.
Све информације о програму 16. Ноћи музеја ускоро ће бити доступне на званичном сајту nocmuzeja.rs, као и путем друштвених мрежа – Фејсбук и Инстаграм.
Ноћ музеја Србије води као највећа манифестација из области промоције културне баштине у Србији и региону, али као и једна од најуспешнијих Ноћи музеја у Европи. Београд је тако постављен на мапу заједно са више од 120 градова широм света који организује овај културни спектакл.

________________________________________________
20.03.2019.

Афирмација ћирилице у пословној комуникацији

Министарство културе и информисања подржало је иницијативу француске компаније „Мотрио“ да увођењем ћирилице у пословну комуникацију допринесе афирмисању ћириличног писма.
Компанија је покренула и интернет презентацију на ћириличном домену .срб.
Посећеност сајта на ћириличном домену у месецу кад је покренут била је на нивоу укупне годишње посете овог сајта.
Министарство културе и информисања позива све привредне субјекте да следе пример компаније „Мотрио“ која послује у више од 35 земаља широм света, а на нашем тржишту послује од 2014. године.

________________________________________________
18.03.2019.

Пројекат "Милион књига за Србију" наставља да обогаћује фундус библиотека

Удружење за културу, уметност и међународну сарадњу "Адлигат" наставља са спровођењем пројекта „Милион књига за Србију". Циљ пројекта је да се што више књига и публикација поклони библиотекама и појединцима широм Србије и региона како би се учиниле што доступнијим ширем кругу читалаца. Истовремено, ово је једна од највећих акција помоћи библиотекама у историји Србије.
Нови пакети су спремни за десетак библиотека, а међу њима су и веће донације за библиотеке у Куманову и Никшићу.

________________________________________________

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42