СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  

Специфичности буџетских корисника
 

Просвета

„Стећи знање исто је као ставити у џеп драги камен”
- монголска

Држава награђује најбоље средњошколце

11. 03. 2015.

Министарство омладине и спорта Владе Републике Србије саопштило је медијима да ће држава и ове године наградити најбоље ученике средњих школа за успехе које су постигли на домаћим и међународним такмичењима. У саопштењу се наводи да ће, у зависности од освојеног места и ранга такмичења, средњошколци бити награђени износом од 20.000 до 200.000 динара, уз напомену да је конкурс отворен до 17. априла.
» детаљније «

________________________________________________

Почело пријављивање за бесплатне уџбенике

09. 03. 2015.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја обавестило је све основне школе у Србији да ће у оквиру Пројекта Бесплатни уџбеници обезбедити бесплатне уџбенике за један део ученичке популације. За овај пројекат намењено је 600 милиона динара из Буџета Републике Србије. Уџбенике ће добити ученици свих разреда основне школе, а прелиминарна расподела обавиће се у зависности од разреда и материјалног статуса ученика.
» детаљније «

________________________________________________

Новим законом до квалитетнијих уџбеника

19. 02. 2015.

Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Срђан Вербић саопштио је медијима да би нови закон о уџбеницима требало да допринесе бољем квалитету уџбеника и већој транспарентности у процесу њиховог одобравања. Министар је на јавном слушању о Нацрту закона о уџбеницима на Одбору за образовање Скупштине Србије рекао да ће новим законским решењем ученици добити уџбенике који су прилагођени њиховим потребама, родитељи могућност да боље планирају буџет, а издавачи транспарентан процес одобравања уџбеника.
» детаљније «

________________________________________________

У фебруару конкурси за начелнике 18 школских управа

15. 01. 2015.

Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Срђан Вербић најавио је да ће у фебруару ове године бити организован интерни конкурс за начелнике свих 18 школских управа у Србији.
» детаљније «

________________________________________________

Допунска делатност прилика за додатна средства за школе

15. 01. 2015.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја саопштило је медијима да школе кроз проширену делатност имају прилику за обезбеђивање додатних средстава, као и за ангажовање запослених у просвети. Министарство је указало на то да је питање проширене делатности школа једна од ствари која ће бити мењана у Закону о основама система образовања и васпитања, и нагласило да су школе важне и да могу да понуде много, као и да се баве разноврсним, квалитетним пословима.

________________________________________________

Договорен посебни колективни уговор за просветне раднике

18. 12. 2014.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије саопштило је да се Одбор за преговоре о посебном колективном уговору запослених у основним и средњим школама и домовима ученика, који представљају четири репрезентативна синдиката просвете, сагласио са текстом уговора који је предложило ресорно министарство.
» детаљније «

________________________________________________

Kолективни уговор за просветаре до краjа године

24. 11. 2014.

Mинистар просвете Срђан Вербић саопштио је медијима да ће нови колективни уговор за просветаре бити завршен до краjа године, додавши да jе колективни уговор прелазно решење како би просветни радници што мање осетили смањење плата. Просветни радници овог пута сносе наjвећи удар смањења плата, оценио jе министар и наjавио да рад на уговору почиње данас, као и да ће бити завршен краjем децембра. Напоменувши да jе то месец дана пре рока, Вербић jе додао да jе дотични уговор прелазно решење док се не успоставе платне групе.
» детаљније «

________________________________________________

Унапређење система образовања дуготрајан процес

21. 10. 2014.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић саопштио је медијима да је задатак државе да створи услове за образовање сваког детета, без обзира на то из ког дела земље долази и који му је матерњи језик и да је унапређење система образовања дуготрајан и тежак посао у којем морају да учествују и они који су запослени у просвети, али и сви грађани Србије. Према његовим речима, свуда у свету образовање је пред огромним изазовом и то није само наша карактеристика, јер нико, због муњевитог развоја технологије, не може да прогнозира какве ће бити потребе за пет, или десет година.

________________________________________________

Одлуке и препоруке Министарства просвете високошколским установама

16. 10. 2014.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја донело је одлуке и препоруке које су проистекле из договора са Студентском конференцијом универзитета Србије (СКОНУС) постигнутог. Министарство је припремило предлог акта за Владу Републике Србије, којим се омогућава финансирање из буџета продужене године (некадашњи апсолвентски стаж), за студенте који су прву годину основних студија уписали 2010/2011. и 2011/2012. године, а у школској 2013/2014 години имали статус студента финансираног из буџета.
» детаљније «

________________________________________________

Повећати број деце укључене у предшколско образовање

01. 10. 2014.

Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Срђан Вербић истакао је значај улагања у предшколско образовање, које ће у наредним деценијама донети много више користи.
» детаљније «

________________________________________________

Стипендирање најбољих студената

29. 09. 2014.

Фонд за младе таленте Министарства омладине и спорта Владе Републике Србије најавио је да ће ускоро бити расписан конкурс за доделу стипендија најбољим студентима високошколских установа чији је оснивач држава. У саопштењу Министарства омладине и спорта наводи се да ће конкурс бити отворен за приближно 800 најбољих студената завршне године основних академских студија, као и за 400 студената завршне године мастер академских студија.
» детаљније «

________________________________________________

Препоруке за поступање школе у кризним ситуацијама

23. 09. 2014.

Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Срђан Вербић представио је данас приручник „Психолошке кризне интервенције у образовно-васпитним установама“, који је намењен запосленима у овим установама. Вербић је том приликом објаснио да овај приручник служи као практичан водич за поступање у кризним ситуацијама, а садржи упутства о томе како организовати живот и рад у образовно-васпитним установама након таквог догађаја.
» детаљније «

________________________________________________

Расте броj школа у блокади

15. 09. 2014.

Oко 110 основних и средњих школа има блокиране рачуне због неизмирених обавеза локалних самоуправа, па извршне судске пресуде долазе на наплату држави коjа сваке године у буџету планира средства за ову намену. Броj школа у блокади расте, у фебруару ове године било их jе, према подацима Народне банке, 74, а помоћник министра просвете Љубиша Aнтониjевић истиче да jе тренутни дуг тих установа око 165 милиона динара, без камате. Почетком године био jе нешто већи од 120 милиона.
» детаљније «

________________________________________________

Усвојене измене Закона о високом образовању

11. 09. 2014.

Посланици Скупштине Србије усвојили су измене Закона о високом образовању, које би, поред осталог, требало да реше проблеме који су се појавили у пракси приликом уписа последње године студија. Измене и допуне Закона о високом образовању допринеће транспарентном раду високошколских институција, успостављању регистра докторских дисертација и лакшем признавању страних високошколских диплома.
» детаљније «

________________________________________________

Избор нових чланова Националног савета за високо образовање

04. 09. 2014.

Конференција универзитета Србије (КОНУС) објавила је јавни позив за пријављивање кандидата за чланове Националног савета за високо образовање. Народна скупштина Републике Србије изабраће, на предлог КОНУС-а, 12 од укупно 21 члана Националног савета чији је посао да обезбеђује развој и унапређење квалитета високог образовања.
» детаљније «

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  
Clash of Clans Hack
Steam Wallet Codes
Twitter Hack
Jetpack Joyride Hack
Swamp Attack Hack
Kim Kardashian Hollywood Hack
Free Wii Points
Summoners War Hack
Dragon City Hack
FaceBook Hack
Angry Birds Epic Hack
Sims 4 crack, hack, cheats, activation
Angry Birds Epic Hack
TAGS: clash of clans hack tool, clash of clans hack, twitter hack tool, twitter account hack, twitter account recovery, dragon city hack, dragon city hack tool, steam wallet hack, steam wallet generator, steam wallet free codes, steam wallet code, steam wallet money hack, facebook account hack, facebook account recovery, facebook hack, facebook hack tool, joyride hack, joyride hack tool, joyride cheats, clash of clans cheats, clash of clans cheat, dragon city cheat, dragon city cheats, kim kardashian hollywood hack tool, kim kardashian hollywood hack, kim kardashian hollywood cheats tool, kim kardashian hollywood cheats, summoners war hack, summoners war cheats, summoners war hack tool, angry birds hack
Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5-7, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42