СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  

Специфичности буџетских корисника
 

Просвета

„Стећи знање исто је као ставити у џеп драги камен”
- монголска

Данас почиње нова школска година

01. 09. 2015.

Зa oкo 900.000 oснoвaцa и срeдњoшкoлaцa у Србиjи данас почиње школска 2015/2016. година. Како је најављено у Министарству просвете, ученике очекује низ новина. Садашња генерација матураната имаће уписни праг од 50 бодова за четворогодишње средње школе. У току септембра, средњошколце очекује нови Правилник о оцењивању, којим ће се, осим знања, вредновати активност на часу и дисциплина. Новина за ученике који школу не похађају у Војводини је што ће од ове школске године, зимски распуст бити подељен у два дела.
» детаљније «

________________________________________________

Најављена промена оцењивања у средњим школама

31. 08. 2015.

Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Срђан Вербић најавио је промену оцењивања у средњим школама. Правилник о оцењивању у средњој школи је у завршној фази и биће објављен првих дана септембра, истакао је министар. Срђан Вербић је објаснио да ће се новим правилником значајно другачије вредновати не само рад на часу, већ и дисциплина и изостанци са часова, уз оцену да ће то бити добар алат у рукама наставника за квалитетније оцењивање. Друга ствар, како је додао, јесте Правилник о упису у средње школе, којим се уводи праг знања за четворогодишње средње школе, који ће бити 50 поена.
» детаљније «

________________________________________________

Формирана Радна група за праћење ангажовања запослених у установама образовања и васпитања

26. 08. 2015.

Министар просвете, науке и технолошког развоја формирао је Радну групу за праћење ангажовања запослених у установама образовања и васпитања. За сваку школску управу, ради оперативног поступања, односно праћења процеса радног ангажовања запослених на нивоу установе, формирана је радна подгрупа коју чине представници школске управе, надлежни саветник задужен за финансијско-материјалне послове и представници именовани од стране репрезентативних синдиката у образовању. Задатак радне подгрупе је да прати процес радног ангажовања запослених у установама образовања и васпитања у сарадњи са директорима установа, а у складу са релевантним прописима којима је уређена област радног ангажовања.

________________________________________________

Решити проблеме укрупњавања норме за запослене у просвети

20. 07. 2015.

Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Срђан Вербић подржао је предлоге Радне групе за праћење ангажовања запослених у установама образовања и васпитања у намери да се поступак ангажовања запослених у овим установама учини ефикаснијим и транспарентним. Вербић је на састанку те радне групе истакао да ће од директора школа бити захтевано да у потпуности поштују одредбе Посебног колективног уговора, што ће бити предмет контроле, како синдиката, тако и Министарства.
» детаљније «

________________________________________________

Усвојен Предлог измена Закона о основама система образовања и васпитања

20. 07. 2015.

Влада Републике Србије усвојила је Предлог измена Закона о основама система образовања и васпитања. Предложено је да се из закона брише став који прописује да наставнику, васпитачу или стручном сараднику радни однос престаје на крају школске године у којој навршава 40 година стажа осигурања или 65 година живота и најмање 15 година стажа осигурања. Овим изменама закона ће се, како се очекује, побољшати ефикасност система предшколског, основног и средњег образовања.

________________________________________________

У средњим школама у Србиjи данас почиње упис ученика за школску 2015/16. годину

06. 07. 2015.

У средњим школама у Србиjи данас почиње упис ученика за школску 2015/16. годину али и други, додатни круг за децу коjа су остала нераспоређена након првог уписног циклуса.
» детаљније «

________________________________________________

Промењен распоред распуста за ученике основних и средњих школа у Србији

08. 06. 2015.

Ученици основних и средњих школа у Србији имаће распуст у школској 2015/16. години уместо у јануару, током фебруара, како је некада било у нашим школама. Зимски распуст ће бити од 1. до 16. фебруара, укључујући и државни празник, Дан државности. Пре тога, ученици ће имати мини одмор због новогодишњих и божићних празника, и тајаће од четвртка, 31. децембра 2015. године, до 10. јануара 2016. године, предвиђено је календаром рада школа за наредну годину, који је усвојило Министарство просвете.
» детаљније «

________________________________________________

Остварени добри резултати у развоју инклузивног образовања у Србији

03. 06. 2015.

Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Срђан Вербић саопштио је медијима да је инклузија и укључивање свих грађана у процес образовања императив, као и да на том пољу треба још доста да се ради, иако су последњих година забележени значајни помаци.
» детаљније «

________________________________________________

Мала матура од 15. до 17. јуна, промењен систем бодовања

13. 05. 2015.

Ученици завршног разреда основних школа у Србији полагаће од 15. до 17. јуна завршни испит пред упис у средњу школу, а од ове године на малој матури промењен је систем бодовања јер ће тестови носити 30 уместо досадашњих 40 поена, а успех током школовања највише 70 бодова.
» детаљније «

________________________________________________

Увођење платних разреда решава проблем материјалног положаја просветних радника

08. 04. 2015.

Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Срђан Вербић саопштио је медијима је да је увођење платних група системско решење проблема положаја просветних радника, наглашавајући да на томе треба заједнички да се ради. Министар је, обраћајући се присутнима на седници скупштинског Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво на којој се разговарало о штрајку просветних радника и стању у образовању, указао да је приоритет да се нађе трајно, системско решење, које ће омогућити да штрајк постане изузетак, а не правило рада у просвети.
» детаљније «

________________________________________________

Држава награђује најбоље средњошколце

11. 03. 2015.

Министарство омладине и спорта Владе Републике Србије саопштило је медијима да ће држава и ове године наградити најбоље ученике средњих школа за успехе које су постигли на домаћим и међународним такмичењима. У саопштењу се наводи да ће, у зависности од освојеног места и ранга такмичења, средњошколци бити награђени износом од 20.000 до 200.000 динара, уз напомену да је конкурс отворен до 17. априла.
» детаљније «

________________________________________________

Почело пријављивање за бесплатне уџбенике

09. 03. 2015.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја обавестило је све основне школе у Србији да ће у оквиру Пројекта Бесплатни уџбеници обезбедити бесплатне уџбенике за један део ученичке популације. За овај пројекат намењено је 600 милиона динара из Буџета Републике Србије. Уџбенике ће добити ученици свих разреда основне школе, а прелиминарна расподела обавиће се у зависности од разреда и материјалног статуса ученика.
» детаљније «

________________________________________________

Новим законом до квалитетнијих уџбеника

19. 02. 2015.

Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Срђан Вербић саопштио је медијима да би нови закон о уџбеницима требало да допринесе бољем квалитету уџбеника и већој транспарентности у процесу њиховог одобравања. Министар је на јавном слушању о Нацрту закона о уџбеницима на Одбору за образовање Скупштине Србије рекао да ће новим законским решењем ученици добити уџбенике који су прилагођени њиховим потребама, родитељи могућност да боље планирају буџет, а издавачи транспарентан процес одобравања уџбеника.
» детаљније «

________________________________________________

У фебруару конкурси за начелнике 18 школских управа

15. 01. 2015.

Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Срђан Вербић најавио је да ће у фебруару ове године бити организован интерни конкурс за начелнике свих 18 школских управа у Србији.
» детаљније «

________________________________________________

Допунска делатност прилика за додатна средства за школе

15. 01. 2015.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја саопштило је медијима да школе кроз проширену делатност имају прилику за обезбеђивање додатних средстава, као и за ангажовање запослених у просвети. Министарство је указало на то да је питање проширене делатности школа једна од ствари која ће бити мењана у Закону о основама система образовања и васпитања, и нагласило да су школе важне и да могу да понуде много, као и да се баве разноврсним, квалитетним пословима.

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  
Clash of Clans Hack
Steam Wallet Codes
Twitter Hack
Jetpack Joyride Hack
Swamp Attack Hack
Kim Kardashian Hollywood Hack
Free Wii Points
Summoners War Hack
Dragon City Hack
FaceBook Hack
Angry Birds Epic Hack
Sims 4 crack, hack, cheats, activation
Angry Birds Epic Hack
TAGS: clash of clans hack tool, clash of clans hack, twitter hack tool, twitter account hack, twitter account recovery, dragon city hack, dragon city hack tool, steam wallet hack, steam wallet generator, steam wallet free codes, steam wallet code, steam wallet money hack, facebook account hack, facebook account recovery, facebook hack, facebook hack tool, joyride hack, joyride hack tool, joyride cheats, clash of clans cheats, clash of clans cheat, dragon city cheat, dragon city cheats, kim kardashian hollywood hack tool, kim kardashian hollywood hack, kim kardashian hollywood cheats tool, kim kardashian hollywood cheats, summoners war hack, summoners war cheats, summoners war hack tool, angry birds hack
Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5-7, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42